• Un videoclip viral arată cum doi lei de mare atacă turiștii de pe o plajă din California.
  • Când o femeie s-a apropiat să fotografieze animalele, ele s-au trezit și au început să urmărească mulțimea de turiști.
  • Pe plajă erau o mulțime de semne care le spuneau vizitatorilor să acorde spațiu animalelor sălbatice și să stea la o distanță sigură de animale în habitatul lor natural.
  • Internetul s-a poziționat împotriva vizitatorilor care s-au apropiat prea mult de animalele sălbatice.

O înregistrare video în care apar doi lei de mare care îi alungă pe turiștii care s-au apropiat prea mult de ei pe o plajă din San Diego a devenit virală. Internauții simpatizează cu leii de mare, a căror liniște a fost tulburată de turiști.

Imaginile filmate vineri îi arată pe vizitatorii plajei care se străduiesc să se dea la o parte din calea leilor de mare în apropierea stâncilor din La Jolla Cove, în sudul Californiei. Charlianne Yeyna, care a filmat videoclipul, a vorbit cu NBC San Diego despre această experiență.

„Am început să înregistrez pentru că a fost foarte amuzant… să văd toți acești turiști fiind spulberați de acești lei de mare uriași”, a spus Yeyna. „Leii de mare dormeau și erau pur și simplu masivi pe plajă, iar eu doar îi priveam. Iar această femeie s-a apropiat foarte mult de ei, la un metru și jumătate, și încerca să le facă o fotografie de aproape, iar ei s-au trezit și au început să fugărească pe toată lumea.”

Pe plajă erau semne care avertizau oamenii să păstreze distanța față de animale

„Sunt încă animale sălbatice și trebuie să le oferiți spațiul lor”, a spus Yeyna. În timp ce La Jolla Cove este deschis pentru vizitatori pe tot parcursul anului, Point La Jolla, aflat în apropiere, este închis publicului de la 1 mai până la 31 octombrie pentru sezonul de împerechere a leilor de mare. În această perioadă importantă cu puii lor, leii de mare pot fi și mai defensivi cu teritoriul lor.

Potrivit lui Yeyna, pe plajă erau o mulțime de semne care le spuneau vizitatorilor să acorde spațiu animalelor sălbatice și să stea la o distanță sigură de animale în habitatul lor natural.

Consiliul municipal din San Diego a decis să restricționeze această zonă din cauza eșecurilor în educarea publicului cu privire la un comportament sigur în preajma leilor de mare. Numeroasele incidente în care vizitatorii de pe plajă au hărțuit animalele sălbatice au dus la această decizie.

Deși este posibil ca leii de mare să fi început să atace pentru că unul îl urmărea pe celălalt, potrivit unui purtător de cuvânt al SeaWorld, internetul s-a dezlănțuit în forță împotriva vizitatorilor care s-au apropiat amețitor de mult de animalele sălbatice.