• Dubai a fost destinația preferată a europenilor, inclusiv a românilor, în ultimele luni
  • Cazurile de Covid au explodat de la 40.000 la 290.000 luna trecută în Emiratele Arabe
  • Țările din Europa, inclusiv România, au inclus Dubai pe lista galbenă

Dubai, alături de Maldive și Zanzibar, au fost destinațiile preferate din ultimele luni. Și asta pentru că la întoarcerea în România, turiștii nu au fost nevoiți să intre în carantină.

Acum, relaxarea măsurilor s-a întors împotriva orașului din Emiratele Arabe Unite: numărul cazurilor crește, iar țara este inclusă pe lista galbenă.

După ce s-a bucurat că a fost magnet pentru turiștii din Europa, Dubai plătește prețul. Statele din Uniunea Europeană au început să includă Emiratele Arabe Unite pe lista galbenă. Dubai a fost una dintre primele țări care a redeschis complet după primul val global de cazuri Covid-19. Pentru că spuneau că viața trebuie să continue. Și acum Dubai plătește prețul ridicării restricțiilor: cazurile de Covid au explodat De la 40.000 la 290.000 luna trecută, 4.000 de cazuri noi pe zi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dacă te pregăteşti să pleci într-un city-break în Dubai, află că autorităţile de acolo au suspendat toate distracţiile. Și nu se feresc să dea și amenzi pentru asta. Ei trebuie să aibă grijă să își revină pentru că anul acesta este unul important pentru ei. Oraşul va găzdui Expoziţia Mondială în octombrie, după ce evenimentul a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.

Maldive, Republica Dominicană și Tunisia au mai intrat pe lista galbenă. Asta înseamnă că dacă te întorci în România din aceste zone vei fi obligat să stai în Carantină 14 zile şi pentru prima dată apare obligaţia prezentării unui test PCR negativ la sosirea în ţară din aceste regiuni.