• Autoritățile din Dubai plănuiesc o extindere a aeroportului Al Maktoum, astfel încât, în momentul în care va fi gata, va putea gestiona un trafic de 160 de milioane de pasageri anual.
  • Noul aeroport poate să primească cu 63 de milioane mai mulți pasageri decât cel mai aglomerat aeroport al momentului din Atlanta.
  • Termenul la care acest proiect va fi realizat nu este încă sigur în acest moment, dar conform declarațiilor celor implicați, orizontul ar fi cel al anului 2030.

Autoritățile din Dubai plănuiesc o extindere spectaculoasă a aeroportului Al Maktoum, astfel încât, în momentul în care va fi gata, va putea gestiona un trafic de 160 de milioane de pasageri anual.

Noul aeroport poate să primească cu 63 de milioane mai mulți pasageri decât cel mai aglomerat aeroport al momentului din Atlanta. Planul este de a maximiza capacitatea actuală prin „aplicarea de tehnologii inovatoare și recondiționări pentru a regândi utilizarea spațiului, adăugând încă 20 de milioane de pasageri la capacitatea anuală actuală.


Termenul la care acest proiect va fi realizat nu este încă sigur în acest moment, dar conform declarațiilor celor implicați, orizontul ar fi cel al anului 2030. Conceptul va fi unul revoluționar, aeroportul va fi înglobat într-un așa-numit district numit Dubai South, care propune crearea unui nou oraș în partea de sud a actualei metropole.

Recomandări

400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI

Odată realizat, proiectul va avea 8 cartiere specializate, fiecare în parte, pe anumite activități sau industrii, iar noul aeroport va fi plasat în centrul acestora. Viziunea a fost – și este încă – pentru un mega-hub futurist, care să garanteze că rolul emiratului ca nod major al economiei globale nu va întâmpina probleme de capacitate prea curând.

Citește și: