• Românii aleg din ce în ce mai mult destinațiile ecoturistice.
  • În ecoturism, principala motivație a turistului este observarea şi aprecierea naturii şi a tradiţiilor locale.
  • Andrei Blumer: „E o combinație între un turism activ și un turism de descoperire și de învățare”.

Ecoturismul este din ce în ce mai căutat de români. Dar ce înseamnă mai exact asta? În ecoturism, principala motivație a turistului este observarea şi aprecierea naturii şi a tradiţiilor locale.

Andrei Blumer, președintele Asociației Ecoturism din România, spune că Țara Hațegului este una dintre zonele preferate pentru ecoturism, mai ales pentru că zona este descrisă drept un amfiteatru înconjurat de munți.

„E o combinație între un turism activ și un turism de descoperire și de învățare adresat familiilor cu copii, de exemplu. Partea de liniște și de relaxare care, bineînțeles, este căutată mai ales acum după atâta perioadă de stres”, a spus Andrei Blumer.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Cristina Iliescu, managerul destinației ecoturistice Colinele Transilvaniei, spune că dacă dorim să facem o plimbare în această locație, cel mai bine e să închiriem biciclete.

„O vacanță liniștită, o vacanță în care ne permitem să observăm natura, să ne bucurăm de ea, să ne bucurăm de un peisaj mozaicat, să ne bucurăm de satele săsești, de cultura saxonă”, a spus Cristina Iliescu.