• Oamenii doresc să meargă să se relaxeze de Paște și în perioada pandemiei
  • Egiptul este una dintre destinațiile preferate anul acesta
  • Șapte nopti cu autocarul la Riviera Olimpului costa de la 200 euro de persoană

Chiar dacă suntem, încă, în pandemie, românii vor să călătorească de Paște, în țară sau în străinătate.

„Prefer sincer să plec în străinătate, dar din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, voi pleca undeva în țară. Sinaia sau Bușteni, Azuga, nu știu exact. Chiar simt nevoia unei vacanțe, dar aștept pentru vară să se mai liniștească lucrurile și să pot pleca undeva în străinătate”, a spus Cătălin Răbîncă, turist.

Cei de la agențiile de turism spun că în acest an numărul destinațiilor este redus.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Față de alți ani, anul acesta românii preferă să călătorească în destinații unde, să zicem așa, le este permis sau unde nu sunt impuse foarte multe restricții. Am încercat să menținem tarifele și anul acesta pe o perioadă mai lungă de timp de early booking. De Paște plecăm pe Riviera Olimpului, cu autocarul, șapte nopți, de la 200 de euro, hotel de trei stele cu mic dejun”, a spus Denisa Oprea, marketing manager al unei agenții de turism.

Românii preferă, se pare, destinațiile luxoase, în care se simt în siguranță.

„La mare căutare e Egiptul ca și destinație turistică. E o destinație unde oamenii se simt în siguranță pentru că merg în resorturi scumpe de 4 – 5 stele. În jur de 400 – 500 de euro de persoană pentru pachet de șapte nopți cu all inclusive, avion inclus, transfer inclus de la aeroport la hotel și de la aeroport la hotel. Sunt ceva rezervări de Paște. Nu atât de multe ca în 2019, 2018 sau în anii când această pandemie nu exista”, susține Lucian Bădîrcea, directorul unei agenții de turism.