Elanan este noul proiect NEOM în Arabia Saudită.
  • NEOM Elanan este proiectul pe care Arabia Saudită anunță că îl dezvoltă
  • Unele perspective din stațiune par împrumutate din decorurile poveștilor Marvel
  • Stațiunea situată în Golful Akaba va dispune de 80 de apartamente și camere

De săptămâna aceasta lista stațiunilor turistice cărora știi că merită să le aștepți inaugurarea ți s-a îmbogățit cu un nou proiect. Elanan este noul proiect NEOM. Compania pune pe hărțile anilor care vin încă un complex în care regula va fi turismul ecologic.

Mark Foster Gage rezumă ideea arhitecturală a proiectului: „Elanan este concentrat asupra ideii de natură. Elanan este o stațiune în Golful Akaba, construit într-un mediu natural minunat. Aproape ca o grădină secretă. Vezi acest cub, care iese din linia de copaci, și te întrebi ce e lucrul acela de necrezut?!”.

Ce fel de viitor ai pentru lux

Arhitecții care lucrează pentru Elanan îți schițează reperele unei experiențe de lux.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Bashayer Bamohosen este printre arhitecții care au conceput proiectul. Ea îți spune pe ce au mizat: „Când te apropii de Elenan vezi un turn strălucitor de aur care apare de după dunele de nisip. Când ești și mai aproape începe să ți se arate fațada de aur”. Nu ți se dezvăluie dintr-o dată. Vizitatorul parcurge un traseu ca să descopere aceste experiențe foarte diferite care construiesc esența a ceea ce este Elanan.”

Ecologia face casă bună cu stilul la Elenan NEOM

„Te plimbi printre stânci, urci și cobori, pe lângă apă, prin oaze de liniște, pe lângă bazine de apă săpate în piatră, găseti restaurante de lux și împărtășești povești la masă într-un decor natural cum nu ai mai văzut”, mărturisește și arhitectul Mark Foster Gage, din partea NEOM.

NEOM este o zonă urbană planificată de Regatul Arabiei Saudite la nord de Marea Roșie. Suprafața totală a zonei este de 26.500 de km2. Între proiectele demarate în zonă se numără The Line, Oxagon, Trojena și Sindalah. Elanan a fost precedat de alte 12 anunțuri privind conturarea unor așezări futuriste în zonă. Prințul Mohammed bin Salman a lansat planurile pentru NEOM în 2017.