• Câteva ţări europene îşi vor redeschide frontierele începând de marţi, 16 iunie.
  • Printre aceste ţări se numără Germania, dar şi Austria, care plănuieşte să redeschisă graniţa cu Italia, una dintre cele mai afectate ţări din Europa.
  • În plus, Spania îşi va redeschide graniţele de pe 1 iulie, însă restricţiile asupra punctelor de frontieră cu Portugalia vor fi ridicate pe 22 iunie.

Criza provocată de noul coronavirus a îngenuncheat industria turismului la nivel mondial. Venirea verii, alături de nevoia oamenilor de a călători și de a intra în normalul ante-pandemic au reprezentat necesarul reluării turismului, cel puțin, la nivel european. După un blocaj de aproximativ trei luni, Europa se lasă traversată, din nou, de turiști. 

Câteva ţări europene îşi vor redeschide frontierele începând cu marţi, 16 iunie

Printre aceste ţări se numără Germania, dar şi Austria, care plănuieşte să redeschidă graniţa cu Italia, una dintre cele mai afectate ţări din Europa. În plus, Spania îşi va redeschide graniţele de pe 1 iulie, însă restricţiile asupra punctelor de frontieră cu Portugalia vor fi ridicate pe 22 iunie.

Impactul economic al pandemiei de coronavirus va fi uriaş. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) se aşteaptă ca PIB-ul zonei euro să scadă cu 9% sau 11,5% în cazul unui al doilea val de infecţii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat miercuri că riscul pandemiei rămâne încă ridicat şi că până şi ţările care au reuşit să controleze numărul de infecţii trebuie să rămână în continuare vigilente.