Europa se pregătește pentru reluarea turismului. Ce frontiere se vor redeschide

Sursa foto: Sam Dao / Alamy / Alamy / Profimedia
  • Câteva ţări europene îşi vor redeschide frontierele începând de marţi, 16 iunie.
  • Printre aceste ţări se numără Germania, dar şi Austria, care plănuieşte să redeschisă graniţa cu Italia, una dintre cele mai afectate ţări din Europa.
  • În plus, Spania îşi va redeschide graniţele de pe 1 iulie, însă restricţiile asupra punctelor de frontieră cu Portugalia vor fi ridicate pe 22 iunie.

Criza provocată de noul coronavirus a îngenuncheat industria turismului la nivel mondial. Venirea verii, alături de nevoia oamenilor de a călători și de a intra în normalul ante-pandemic au reprezentat necesarul reluării turismului, cel puțin, la nivel european. După un blocaj de aproximativ trei luni, Europa se lasă traversată, din nou, de turiști. 

Câteva ţări europene îşi vor redeschide frontierele începând cu marţi, 16 iunie

Printre aceste ţări se numără Germania, dar şi Austria, care plănuieşte să redeschidă graniţa cu Italia, una dintre cele mai afectate ţări din Europa. În plus, Spania îşi va redeschide graniţele de pe 1 iulie, însă restricţiile asupra punctelor de frontieră cu Portugalia vor fi ridicate pe 22 iunie.

Impactul economic al pandemiei de coronavirus va fi uriaş. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) se aşteaptă ca PIB-ul zonei euro să scadă cu 9% sau 11,5% în cazul unui al doilea val de infecţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat miercuri că riscul pandemiei rămâne încă ridicat şi că până şi ţările care au reuşit să controleze numărul de infecţii trebuie să rămână în continuare vigilente.