• Consiliul municipal a decis să limiteze numărul de vizitatori la 400 în același timp la Fontana di Trevi.
  • „400 de persoane în același timp vor putea fi aici (…) și obiectivul este de a permite tuturor să profite la maximum de fântână, fără aglomerație sau confuzie”, a declarat Roberto Gualtieri.
  • El a adăugat că acest număr ar putea fi eventual modificat la sfârșitul unei faze de testare, a cărei durată nu a precizat-o.

Accesul la monumentul roman va fi de acum limitat la 400 de vizitatori în același timp, pentru a „permite tuturor să profite la maximum de fântână”, a anunțat primarul capitalei italiene, scrie Le Figaro.

Celebra Fontana di Trevi a fost redeschisă oficial după mai multe săptămâni de curățenie, iar consiliul municipal a decis să limiteze numărul de vizitatori la 400 în același timp, a anunțat duminică primarul Romei, Roberto Gualtieri.

„400 de persoane în același timp vor putea fi aici (…) și obiectivul este de a permite tuturor să profite la maximum de fântână, fără aglomerație sau confuzie”, a declarat Roberto Gualtieri în fața acestui monument devenit celebru prin filmul «La Dolce vita». El a adăugat că acest număr ar putea fi eventual modificat la sfârșitul unei faze de testare, a cărei durată nu a precizat-o.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Primarul capitalei italiene a indicat, de asemenea, că municipalitatea va analiza în următoarele luni posibilitatea de a introduce „o mică taxă de intrare” pentru a finanța, printre altele, întreținerea fântânii.

Efort global uriaș

Claudio Parisi Presicce, responsabil cu bunurile culturale în cadrul Primăriei, a declarat pentru AFPTV că lucrările la monumentele Romei, printre care și Fontana di Trevi, au fost efectuate astfel încât să „restituie orașului majoritatea monumentelor la timp pentru începutul Jubileului” Bisericii Catolice, care începe la 24 decembrie.

„Lucrările au durat trei luni, cu un efort global uriaș care ne-a permis să finalizăm lucrările mai devreme. Este o muncă capilară de curățare, de eliminare a elementelor de deteriorare, a buruienilor, a incrustațiilor de calcar, care a dat roade excepționale”, a adăugat el.

Această capodoperă barocă construită pe fațada unui palat este unul dintre cele mai populare monumente ale Romei, devenit celebru prin filmul lui Federico Fellini „La Dolce Vita”, în care Anita Ekberg îl invită pe Marcello Mastroianni să i se alăture în piscina fântânii.

Citește și