• Capraia este o bucurie pentru toti scafandrii iar pentru snorkeling este tot ce ai putea visa. Insula face parte din parcul național și pescuitul este interzis.
  • Insula Vis este o adevărată perlă și diferă foarte mult de celelalte insule croate.
  • Situată în extremitatea nordică a Germaniei, pitorească insulă Sylt este cunoscută pentru peisajul sau romantic și sălbatic.

Dacă ești în căutarea unei evadări din cotidian, gândește-te la aceste insule mai puțin cunoscute prezentate de The Telegraph.

Vis, Croația

Insula Vis este o adevărată perlă și diferă foarte mult de celelalte insule croate. O perioadă de timp acest mic eden a fost inaccesibil pentru turiști din cauza că în anii 80 aici se afla o bază militară. În ultimii ani acest loc a început să-și deschidă ușile tuturor turiștilor, bucurând oaspeții cu o priveliște încântătoare, gustări delicioase și cu o cultură bogată. Golfurile izolate, plajele luxoase și culorile naționale sunt ceea de ce au nevoie iubitorii de liniște și pace. Insula Vis este cea mai îndepărtată insulă nelocuită a Croației și aici încă nu au fost construite stațiuni scumpe și hoteluri luxoase. Pentru străini, accesul aici a fost interzis până în anul 1989 și datorită acestei izolări îndelungate peisajele, plajele și cultura au rămas aproape neatinse. Pentru călătorii experimentați un asemenea loc este o raritate.

Sylt, Germania

Situată în extremitatea nordică a Germaniei, pitorească insulă Sylt este cunoscută pentru peisajul sau romantic și sălbatic. Insula găzduiește nu mai puțin de 21.000 de locuitori, în 12 sate și când zic sate mă refer la adevărate nuclee ale luxului și bunului gust. Tabloul insulei este desăvârșit de fâșia de plajă lungă de 40 km, căsuțele cu acoperiș din stuf, dealurile cu verdeață și dunele sale albe, ce par pudrate cu zăpadă fină. În zona vestică a plajei te poți bălăci în Marea Nordului, iar cea estică se află valurile Marii Wadden. În plus, într-o zi însorită, la orizont se conturează silueta Danemarcii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fernando De Noronha, Brazilia

Să ajungi la Fernando de Noronha este un pic mai greu, implică o oprire în Recif, dar există o grămadă de argumente pentru a ajunge la Fernando de Noronha.

Insula Masirah, Oman

Masirah este cea mai mare insulă a Omanului și un adevărat paradis pentru turiști, fiindcă aici găsești plaje de basm, complexuri turistice la cel mai înalt standard, peisaje naturale incredibile și o atmosferă de relaxare totală. Poți explora insula folosind o mașină de teren, poți face kite surfing, snorkeling și scufundări, poți surprinde în fotografii peisajele încântătoare și poți observa balenele.

Cavallo, Franța

Plajele din Insula Cavallo sunt în mare parte mici şi situat în golfuri drăgălaşe. În unele locuri există golfuri greu de accesat de o formă bizară, provocând călătorii active să le exploreze. O precizare importantă – majoritatea plajelor nu au umbra naturală, deoarece vegetaţia este prea mică sau complet absentă, aşa că nu uitaţi de umbrela de soare şi produsele de protecţie.

Majoritatea plajelor din Insula Cavallo sunt localizate în interiorul așezărilor. Aceste plaje sunt, de obicei, mai accesibile și bine echipate, dar mai puțin pitorești. Insula Cavallo este o excepție plăcută, în ciuda numărului mare de plaje urbane, multe dintre ele au priveliști uimitoare.

Sir Bani Yas, Emiratele Arabe Unite

În timp ce Abu Dhabi este renumit pentru zgârie-norii și hotelurile sale de lux, puțini sunt cei care știu că există o insulă dedicată conservării vieții sălbatice chiar în largul coastei emiratului. Sir Bani Yas a fost înființată în 1977 și găzduiește în prezent una dintre cele mai mari turme de oryx arab, pe cale de dispariție, precum și gheparzi și girafe.

Capraia, Italia

Capraia este o mică insulă romantică de origine vulcanică care se află la aproximativ 25 Nm de insula Elba . Există doar două așezări – un port pitoresc și satul care are vedere la el. Aici sunt doar 80 de locuitori pe tot parcursul anului .

Capraia este o bucurie pentru toti scafandrii iar pentru snorkeling este tot ce ai putea visa. Insula face parte din parcul național și pescuitul este interzis aici. Coasta abruptă este plină de peșteri și golfuri care găzduiesc numeroși pești, precum și delfini și căluți de mare și oferă un sanctuar perfect pentru păsările marine.

Bryher, Insulele Scilly

Isles of Scilly sunt partea cea mai vestică a Marii Britanii. Un arhipelag de 140 de insule, sunt binecuvântate cu un climat blând, deşi iarna sunt bătute de vânturi extrem de puternice. Sunt cinci insule mari locuite, iar dintre acestea St. Mary este cea mai dezvoltată. Deşi turismul asigură 85% din economie, insula St. Mary este cultivată intensiv. Vremea călduţă permite înflorirea timpurie, astfel încât cultivarea florilor a devenit o adevărată industrie. Insulele Scilly au fost desemnate în 1975 arie protejată.

Bijagós, Guineea-Bissau

Situat în largul coastei Guineei-Bissau, chiar la sud de cea mai vestică protuberanță a Africii, Bijagós este cel mai mare arhipelag din Africa, după Seychelles, și este la fel de binecuvântat cu kilometri de plajă, nisip fin și palmieri perfecți.

Insulele Cies, Spania

Localnicii numesc Insulele Cies ,,Caraibe galiciene” sau ,,Seychelles galiciene” și nu este greu de înțeles de ce – plajele arată aproape tropical. Întinzându-se pe o distanță de aproximativ 1.300 de metri între insulele Monteagudo și Faro, Rodas este cea mai lungă plajă din arhipelagul Cíes și de departe cea mai frumoasă.

Pemba, Tanzania

Această insulă din largul coastei Tanzaniei este ca Zanzibar acum 40 de ani. Plajele sale cu nisip alb sunt înconjurate din toate părțile de recife de corali, care oferă unele dintre cele mai bune zone de snorkelling și scufundări din Africa de Est.

Bornholm, Danemarca

Murele cărnoase, căpșuni cu parfum dulce, ciuperci chanterelle delicate… cămara naturii se revarsă pe această insulă însorită, aruncată departe în Marea Baltică. Iei masa la restaurant cu stele Michelin, guști hering gătit pe lemne și vizitezi magazine artizanale.Renunți la sudul sufocant al Europei și mergi în schimb pe aceste insule răcoroase și lipsite de aglomerație.

Kastellorizo, Grecia

Mai ieftină decât multe alte insule grecești, pentru că se află departe de pricipalele atracții turistice, Kastellorizo – la doar 30 de minute cu feribotul de coasta lirică a Turciei – este un amestec interesant de Est și Vest, combinând cea mai bună ospitalitate grecească cu peisaje muntoase impresionante, sate viu colorate și mâncare cu influențe turcești.

Lady Musgrave Park, Australia

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Marii Bariere de Corali este Lady Musgrave Park, o insuliță de corali situată la aproximativ 100 km nord-est de Bundaberg. Între Paște și sfârșitul lunii ianuarie, vizitatorii au voie să campeze pe insulă. Deși locul de campare nu dispune de facilități moderne, locația de pe plajă este neprețuită – iar taxele sunt minuscule.

Aitutaki, Insulele Cook

Aitutaki este a doua dintre Insulele Cook (capitala și insula principală este Rarotonga) și este formată în cea mai mare parte din lagună. Și ce lagună: un triunghi de o asemenea transluciditate încât pare aproape prea perfect pentru a fi adevărat. Apa dansează cu lumina, fie că strălucește cristal opal sau turcoaz. Există un recif de corali, câteva insulițe mici înșirate de-a lungul recifului, palmieri și plaje albe.