• Chiar și cele mai scumpe și extravagante case se pot degrada fără o îngrijire adecvată.
  • Aceste conace valorau probabil echivalentul a milioane de dolari atunci când au fost construite.
  • Ani mai târziu, ele stau abandonate în diferite stări de deteriorare.

Când au fost construite, aceste conace somptuoase valorau probabil echivalentul a milioane de dolari de astăzi. Acum, ele sunt în paragină.

De la o vilă care a stat goală timp de 70 de ani pe o insulă din nordul statului New York la un fost conac de petrecere din Tennessee, vezi 10 conace abandonate din întreaga lume care probabil că au valorat cândva milioane de dolari, potrivit Insider.

Conacul Swannanoa

Conacul Swannanoa din Lyndhurst, Virginia, a fost construit în 1912 de milionarul căilor ferate James H. Dooley, care se pare că l-a construit pentru soția sa.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

După ce cuplul a decedat, casa cu 52 de camere a fost folosită pentru o vreme ca un club de golf. Apoi, un cuplu de oameni de știință a închiriat conacul și l-a transformat în muzeu, continuând să locuiască acolo până la moartea lor. Nimeni nu a mai locuit în casă din 1988.

Conacul este ocazional încă deschis publicului pentru nunți și alte evenimente, dar locuitorii din zonă s-au plâns că proprietatea a fost administrată greșit și că starea sa se deteriorează.

Cambusnethan House

Cambusnethan House din North Lanarkshire, Scoția, este unul dintre ultimele conace gotice rămase în țară.

Conacul a fost construit în 1819 pentru a înlocui o casă de la începutul secolului al XVII-lea, care a ars în 1810. În anii 1970, casa a fost folosită pentru banchete medievale simulate, dar a fost afectată și mai mult de un incendiu în anii 1980.

Lynnewood Hall

Cambusnethan House se află în Registrul clădirilor aflate în pericol din Scoția, la un nivel de risc ,,critic”.

Lynnewood Hall, un palat de 110 camere, vechi de un secol din Epoca de Aur, situat la periferia orașului Philadelphia, a fost proiectat de Horace Trumbauer la sfârșitul anilor 1890.

Construcția sa a costat aproximativ 200 de milioane de dolari în dolari de astăzi. Deși este încă în stare relativ bună, ar putea costa până la 40 de milioane de dolari pentru a readuce sala și terenul acesteia la gloria de odinioară, potrivit lui David B. Rowland, președintele Societății istorice Old York Road.

În ciuda stării sale de degradare, Lynnewood Hall valorează de fapt încă milioane de dolari – în iulie 2019, a fost scoasă la vânzare pentru 11 milioane de dolari. Cu toate acestea, de atunci a fost retrasă de pe piață.

Castelul Pidhirtsi

Castelul Pidhirtsi din regiunea Lviv din Ucraina a fost construit ca locuință de agrement pentru un comandant militar polonez de rang înalt între 1635 și 1640 de către arhitectul italian Andrea dell’Aqua.

Conacul a prosperat ani de zile, dar în secolul al XIX-lea, noii proprietari au preluat castelul și l-au neglijat, astfel încât, până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta s-a deteriorat masiv.

Castelul Pidhirtsi a fost afectat de incendii și inundații de-a lungul anilor. Fundația Lviv Art Gallery își propune să restaureze conacul, însă lipsa fondurilor pare să fi împiedicat progresul. Fundația face apel la investitori pentru a ajuta la restaurare, în timp ce studenții locali își oferă voluntar timpul pentru a încerca să repare domeniul.

Conacul McNeal

Conacul McNeal, care se află de-a lungul râului Delaware, în New Jersey, a fost construit de industriașul Andrew McNeal în 1890, după ce a fondat o fabrică de țevi și o turnătorie.

În 2016, orașul a cumpărat proprietatea și a aprobat un plan de reamenajare a conacului, care ar putea include o restaurare a casei victoriene, dar planul a fost blocat, iar casa continuă să rămână goală.

,,Swingers Tiki Palace”

Acest ,,Swingers Tiki Palace”, așa cum a fost supranumit de un fotograf, din Chattanooga, Tennessee, a fost construit în 1972 de magnatul cluburilor de striptease Billy Hull pentru a fi cel mai tare palat al petrecerilor.

Conacul, acum abandonat, este cunoscut pentru piscina cu iepurași Playboy și pentru istoria sa dramatică.

,,Conacul fantomă”

Villa de Vecchi, cunoscută sub numele de ,,Conacul fantomă” al Italiei, a fost construită între 1854 și 1857. Aceasta trebuia să fie casa de vară a unui conte pe nume Felix De Vecchi, care era șeful Gărzii Naționale italiene. Locuința avea toate facilitățile moderne ale vremii, inclusiv țevi de încălzire interioară și o fântână presurizată de mari dimensiuni.

Dar aici a avut loc o tragedie familială misterioasă. În 1862, contele s-a sinucis după ce a venit acasă și și-a găsit soția ucisă și fiica dispărută. Rudele au continuat să locuiască la conac până la cel de-al Doilea Război Mondial, dar conacul a rămas nelocuit până în anii 1960. Se spune că la pianul cu coadă al casei cântă noaptea ,,o entitate fantomatică” .

O avalanșă produsă în 2002 a distrus casele din apropiere, dar ,,Ghost Mansion” , care a fost cândva somptuoasă, dar care acum este distrusă, a rămas în picioare.

,,Ha Ha Ha Tonka”

Aceste ruine care seamănă cu un vechi castel european se află, de fapt, chiar în afara orașului Kansas City, Missouri, și sunt rezultatul unui vis al omului de afaceri Robert Snyder, care a vrut să construiască un castel în stil european în Missouri – numit ,,Ha Ha Ha Tonka” .

După ce fratele cel mai tânăr a fost nevoit să părăsească casa din cauza sărăciei, aceasta a fost transformată în hotel până în 1942, când a fost distrusă de un incendiu. În anii 1970, statul Missouri a cumpărat proprietatea și a făcut unele lucrări de restaurare, dar fostul conac a rămas în mare parte în ruine. Este cunoscut ca fiind o atracție populară pentru drumeții.

Castelul Bannerman

Pe insula Pollepel din New York, pe râul Hudson, se află Castelul Bannerman. Acesta a fost construit de antreprenorul scoțian Francis Bannerman VI în 1901.

Cu toate acestea, în loc să îl folosească ca locuință, Bannerman a folosit castelul pentru a depozita arme militare pentru afacerea sa.

Casa Pineheath

În 1992, a fost înființat Bannerman Castle Trust, în încercarea de a repara ruinele. De atunci, acesta a strâns peste 1 milion de dolari pentru a renova castelul, care este acum deschis publicului pentru vizite.

Casa Pineheath din Harrogate, Anglia, a stat abandonată timp de aproximativ 40 de ani.

A fost achiziționată în 2013 de un om de afaceri, după ce a petrecut mai bine de un sfert de secol neatinsă.

Conacul datează din anii 1920 și a fost inițial deținut de aristocrații bogați Sir Dhunjibhoy și Lady Bomanji.

După ce Lady Bomanji a murit în 1986, casa a rămas neatinsă, cu obiectele cuplului încă împrăștiate.

Conacul a fost lăsat moștenire fiicei lui Lady Bomanji, doamna Mehroo Jehangir, care a lăsat casa așa cum era înainte de moartea mamei sale. Aceasta a decedat în 2012.

Actualul proprietar a promis că va transforma conacul din nou într-o casă de lux. Cu toate acestea, după ce cererea sa inițială de planificare a fost respinsă în 2020, el a declarat că intenționează să vândă proprietatea.