FOTO. Unde pleci în vacanță? Topul celor mai „prietenoase” destinații pentru comunitatea LGBTQ+

O femeie ridica un steag in culorile curcubeului, reprezentand steagul LGBTQIA+, in timpul marsului Bucharest Pride 2019, aflat la cea de-a XV-a editie, organizat de Asociatia Accept in Bucuresti, sambata, 22 iunie 2019. Mii de persoane au marsaluit, sambata, in Bucuresti in timpul Marsului Bucharest Pride 2019, celebrand 18 ani de la abrogarea articolului 200 din constitutie, care pedepsea cu inchisoarea relatiile intre persone de acelasi sex. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

În timp ce luna mândriei dă startul unui sezon plin de petreceri, merită să ne amintim că elementele „out and proud” nu sunt condiții prealabile pentru vacanță. Persoanelor LGBTQ+ le plac soarele, schiatul, cultura și viața în aer liber la fel de mult ca persoanelor heterosexuale. Ceea ce contează este capacitatea de a petrece vacanța în medii sigure și favorabile incluziunii, în care oricine poate fi el însuși fără a avea un moment incomod.

Iată câteva destinații prietenoase cu comunitatea LGBTQ+.

Marea Britanie și Europa

Nu este nevoie să călătoriți departe când există atât de multe atracții LGBT+ aproape de casă. Brighton și Manchester găzduiesc cele mai credibile sărbători Pride din Regatul Unit (ambele în august). Împreună cu Hebden Bridge din West Yorkshire, Brighton are, de asemenea, una dintre cele mai dense populații LGBT+ din Regatul Unit.

Pe continent, Danemarca are o lungă istorie de acceptare (primul său bar gay a fost deschis în 1955). Estonia a venit din frig mai recent, legalizând căsătoriile între persoane de același sex (al doilea oraș al țării, Tartu, este, de asemenea, una dintre capitalele europene ale culturii din acest an). Dar poate cea mai distractivă destinație pentru călătorii LGBT+ este Spania. Madrid Pride este cea mai mare din Europa (la care participă peste două milioane de persoane); Barcelona și Sitges sunt favoritele verii; iar Gran Canaria iubește Pride atât de mult încât găzduiește două pe an, în mai și noiembrie.

Travel Supermarket are un sejur de șase nopți în timpul Winter Pride în Gran Canaria, la un all-inclusive de trei stele, bine situat, de la 980 £pp, inclusiv zboruri și transferuri.

SUA

Dacă sărbătoriți Pride în această vară, gândiți-vă la Marsha P Johnson, regina travestiților din New York care a contribuit la declanșarea revoltei Stonewall din 1969, de la care se trage fiecare eveniment Pride (aflați mai multe luna aceasta, când se deschide Centrul de vizitare al Stonewall National Monument).

Comunitatea LGBT+ din New York rămâne la fel de vibrantă ca întotdeauna, dar steagul curcubeu flutură cu mândrie în buzunare din toată America. Palm Springs, Key West, Fort Lauderdale și Miami au comunități înfloritoare, dar poate cea mai plăcută de vizitat este Provincetown, la capătul Cape Cod. Pe tot parcursul verii, fiecare săptămână sărbătorește o subcultură LGBT+ diferită, de la urși și petrecăreți la femei de culoare.

Bon Voyage poate oferi zboruri, două nopți în Boston (doar în cameră), cinci nopți în Provincetown (B & B) și transferuri cu feribotul de la £ 2,399pp în septembrie.

Australia

Australia de Sud poate că a fost primul stat de jos care a dezincriminat homosexualitatea, dar New South Wales a furat spectacolul de atunci. Deși primul marș LGBT+ a fost întâmpinat cu o poliție dură în 1978, acesta a deschis calea spre progres. În zilele noastre, urmașul său, Mardi Gras, este unul dintre cele mai mari festivaluri din Australia, atrăgând zeci de mii de petrecăreți la Sydney în fiecare februarie (cele mai puternice urale din timpul paradei sunt rezervate pentru „78ers”, acei perturbatori originali).

În altă parte, având în vedere că în 2024 se împlinesc 30 de ani de la „Aventurile Priscillei, regina deșertului”, se pune accentul pe locațiile din Outback ale filmului cult.

Urmați urmele autobuzului roz de la Sydney la Alice Springs și mai departe, în turul autoghidat de 14 nopți al Travel Nation. Zborurile, transferurile, cazarea, unele mese și o experiență „Red Centre” în grup restrâns costă de la 3.305 lire sterline de persoană.

Thailanda

Pe lângă faptul că a luat măsuri în acest an pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, autointitulatul „tărâm al zâmbetelor” are multe de oferit călătorilor LGBT+ – recentele legi antidiscriminare pentru persoanele transgender demonstrează și mai mult o deschidere.

„Bangkok are o scenă gay mare și plină de viață, în special de-a lungul Silom Road, unde veți găsi de la karaoke la petreceri de dans și spectacole de travestiți”, spune Duncan Greenfield-Turk de la Global Travel Collection.

Chiang Mai are, de asemenea, o comunitate LGBT+ mică, dar mai relaxată, în timp ce Phuket are baruri, cluburi și celebra plajă Patong.”

Combinați Bangkok și plaja cu Inspiring Travel; zborurile, transferurile, un city break de trei nopți și șapte nopți în Phuket costă de la 1.729 £pp, cu mic dejun inclus (rezervați până la 31 iulie).

Maroc

Deși Marocul este una dintre cele 60 și ceva de țări în care homosexualitatea este încă incriminată, se remarcă totuși ca fiind cea mai liberală națiune din lumea arabă. Legile discriminatorii sunt rareori aplicate călătorilor străini; dar este oare corect să ne petrecem vacanța într-un loc în care localnicii nu pot fi ei înșiși?

Bilal El-Hammoumy, de la Inclusive Morocco, care militează pentru diversitate, crede că da.

„Vizibilitatea favorizează schimbarea”, spune el.

„Prin susținerea deschisă a incluziunii LGBT+ și sprijinirea oportunităților de angajare pentru localnicii LGBT+, provocăm normele societale pentru a promova acceptarea și înțelegerea”.

În timp ce recunoaște contextul legal, Inclusive Morocco lucrează cu locuri de cazare și ghizi LGBT-friendly, permițând turiștilor să exploreze părțile mai liberale ale țării fără teama de hărțuire.

Un itinerar de 13 zile Ecoul Atlasului, care include Marrakech, oaze și deșerturi, costă de la 3.170 de lire sterline de persoană, inclusiv cazare, transferuri și toate mesele; zboruri suplimentare.

Exit mobile version