- Fundația Conservation Carpathia vrea să creeze cel mai mare parc împădurit de pe continent.
- FCC își propune să protejeze 100.000 de hectare de natură sălbatică din Transilvania.
- Marginea sudică a Munților Carpați se numără printre cele mai sălbatice locuri din Europa.
- Fundația Conservation Carpathia a introdus bizonii în Transilvania, după o absență de 200 de ani.
- Pădurarii FCC patrulează pe 75.000 de hectare pentru a opri exploatarea forestieră.
- Fundația a cumpărat și protejat 26.900 de hectare de pădure și a plantat peste 4 milioane de puieți.
Un nou proiect din România a ajuns în atenția jurnaliștilor The Guardian. Fundația Conservation Carpathia, își propune să protejeze 100.000 de hectare de natură sălbatică și să stimuleze ecoturismul în sprijinul comunităților locale din Transilvania.
Ambițiile fundației nu sunt mici: aceasta își propune să creeze cel mai mare parc național împădurit de pe continent. O rezervație de 101.000 de hectare de natură sălbatică. -Un Yellowstone pentru Europa.
Unde? La Marginea sudică a Munților Carpați. Această zonă a Transilvaniei se numără printre cele mai sălbatice locuri din Europa. Urșii bruni, lupii și linxul cutreieră dealurile împădurite– iar bizonii au fost recent reintroduși după o absență de 200 de ani, ca parte a activității Fundației Conservation Carpathia.
Fundația vrea să creeze un parc care nu numai că va proteja pădurile și fauna sălbatică, dar va sprijini și comunitățile locale prin ecoturism și afaceri pozitive pentru natură
Până în prezent, fundația a cumpărat și protejat 26.900 de hectare de pădure și pășuni și a plantat peste 4 milioane de puieți. Pădurarii FCC patrulează pe 75.000 de hectare, iar acest lucru a dus la oprirea exploatării forestiere și în pădurile învecinate. Printr-o altă măsură inovatoare, o asociație FCC a cumpărat drepturile de vânătoare pentru alte 78 000 de hectare, pentru a proteja animalele sălbatice de vânătorii de trofee.
Citește și: