• Grecia redeschide granițele pentru turiști, de vineri
  • Accesul îţi va fi permis fie că eşti vaccinat sau nu
  • Cei care s-au vaccinat vor putea trece în Grecia chiar începând cu sărbătorile pascale, doar în baza adeverinţei de vaccinare, nemaiavând nevoie de acel test PCR“, spune președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism

Dacă îţi era dor de o vacanţă în Grecia, am veşti bune. De vineri, grecii redeschid graniţele pentru turişti. Chiar dacă vei avea de respectat câteva condiţii, accesul îţi va fi permis fie că eşti vaccinat sau nu.

Pe lângă condiţiile uzuale de acte pentru trecerea frontierei, avem acum o veste bună: cei care au fost inspiraţi şi s-au vaccinat vor putea trece în Grecia chiar începând cu sărbătorile pascale, doar în baza adeverinţei de vaccinare, nemaiavând nevoie de acel test PCR“, spune președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Dumitru Luca.

În cazul în care nu ești vaccinat sau nu ai făcut rapelul, poți să intri în Grecia doar în baza unui test PCR. „Cei care au trecut prin boală şi pot dovedi că au anticorpi, pe baza testului, de asemenea pot să intre în Grecia fără nicio altă restricţie. Este o veste foarte bună pentru sutele de turişti care deja şi-au antamat o minivacanţă în perioada Paştelui, fie cu avionul, fie cu autocarul, fie pe cont propriu“, mai spune Dumitru Luca.

Iar când vine vorba de bugetul alocat vacanţei, specialiştii te liniştesc. Nu vei scoate mai mulţi bani din buzunare decât în anii trecuţi.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu am observat cum că ar fi mai scumpe. Din contră, hotelierii din Grecia au oferte speciale, au prelungit reducerile de early booking. Deci vacanţele nu sunt mai scumpe decât în anii trecuţi, chiar stăm mai bine“, spune Lucian Bădîrcea, CEO al unei agenții de turism.

Sunt şi români care iubesc Grecia şi care, totuşi, vor rămâne anul ăsta în ţară. Un astfel de exemplu este şi Andra. A fost în Grecia în urmă cu doi ani, împreună cu familia. Îi e dor de atmosfera din Grecia, dar tot crede că îşi va face concediul în România anul acesta.

Ador Grecia şi copiii mă mai întreabă când ne ducem noi unde marea este foarte curată. Chiar dacă aveam de gând anul acesta să ajungem tot pe meleagurile Mediteranei, nu ştiu, sincer, dacă îmi voi supune familia la teste şi la plecare şi la întoarcere. Aşteptăm. Poate o să se întâmple ceva cu data de 1 iunie, să fie o libertate mai mare de a călători“, mărturisește Andra Popp, turist.