Guvernul actualizează lista “verde”. În ce țări vei putea călători fără carantină și izolare

Sursa Foto: Profimedia
  • Guvernul a actualizat lista țărilor care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare.
  • De mâine, poţi veni în ţară din Marea Britanie sau Spania fără să mai intri în izolare la domiciliu.
  • Dacă alegi însă să călătoreşti în Marea Britanie din 10 iulie, te aşteaptă acolo 14 zile de autoizolare.

Locuieşti în Marea Britanie sau Spania şi vrei să vii în ţară? Am o veste bună: de marţi o poţi face fără sa mai fii nevoit să te autoizolezi când ajungi în România.

Ca în fiecare zi de luni, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, a actualizat lista ţărilor din zona verde pentru care nu se mai aplică măsura carantinării/izolării la sosirea în România.

Din această noapte pot fi reluate şi zborurile către şi dinspre aceste ţări, pe toate aeroporturile din ţară, potrivit Hotărârii CNSU nr. 34/2020. 

În schimb, dacă pleci din ţară către Marea Britanie sau Irlanda de Nord începând de vineri, să ştii că acolo te aşteaptă 14 zile de autoizolare. Autorităţile britanice au publicat o listă cu 59 de ţări considerate sigure, însă România nu se află printre ele.

Lista verde cu cele 32 de ţări europene din care poţi veni fără să te izolezi la domiciliu:

Bulgaria, Monaco, Croaţia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveţia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Ţările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe şi Vatican.

Lista celor 12 ţări terţe (non-europene) din care poţi veni fără să intri în izolare/carantină:

Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia şi Thailanda.