• Hotelierii au pregătit pachete turistice pentru vacanța de Paște si 1 mai
  • 2.500 lei te pot costa trei nopți la mare în minivacanța de Paște

Hotelierii de pe litoralul românesc au dat startul pregătirilor pentru minivacanța de 1 mai și Paște. În mai puțin de două luni restaurantele, terasele și hotelurile ar trebui să primească turiștii. Doar 50 de hoteluri din stațiunea Mamaia vor deschide în prima săptămână a lunii mai.

Cristian Bărhălescu, directorul unei agenții de turism: „Nu contează că e pandemie, că suntem în scenariul roșu, verde, galben sau ce culoare are, bucureștenii au transformat Constanța într-un cartier al Bucureștiului și vin pe autostradă într-o oră și un pic.”

Elena Oprea este manager la un hotel de patru stele din Mamaia. Anul acesta le pregătește turiștilor o masă specială de Paște cu bucate tradiționale, dar petrecerile nu vor mai fi la fel cele din alți ani. În pachetele de vacanță sunt incluse și distracțiile copiilor. Vizitele la Delfinariu și în Microrezervație se numără printre atracții.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Elena Luiza Oprea, Marketing Manager la un hotel patru stele: „Comparativ cu 2019 în aceeași perioadă am putea să spunem că suntem relativ la fel. Sperăm să se mențină trendul crescător, să crească numărul rezervărilor și bineînțeles ne dorim foarte mult să nu avem restricții mari din partea autorităților.”

Pentru că anul acesta Paștele coincide cu vacanța de 1 mai, hotelierii le-au pregătit turiștilor pachete cu trei sau patru nopți de cazare.

Raluca Dumitrașcu, Marketing Manager la un hotel de cinci stele: „Hotelul nostru fiind deschis tot timpul anului, pregătirile se vor orienta acum pe ultima sută mai mult către exteriorul hotelului. Avem pachete speciale pregătite pentru acea perioadă, acestea includ micul dejun și prânzul și pornesc de la 2.500 lei pentru trei nopți, două persoane.”

Incidența îmbolnăvirilor în Constanța a trecut de cinci la mia de locuitori, iar acest lucru nu le va permite restaurantelor să funcționeze la interior. Nici plimbările pe plajă până la răsărit nu pot avea loc, pentru că după ora 22.00 ai nevoie să prezinți un motiv foarte bine întemeiat ca să ieși din camera de hotel.