• O aplicație creată de IATA ar putea fi cheia pentru reluarea zborurilor fără a fi nevoie de carantină
  • Aplicația Travel Pass va fi lansată la finalul lunii martie și va fi disponibilă gratuit pentru iOS și Android
  • Călătorii își pot gestiona certificatele de vaccinare și testele COVID-19 prin intermediul aplicației

O aplicație care îi va ajuta pe călători să-și stocheze și să gestioneze testele și vaccinurile împotriva COVID-19 va fi lansată luna viitoare, scrie CNN.

IATA Travel Pass este dezvoltată de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA). Din această asociație fac parte 290 de companii aeriene. IATA speră ca aplicația, care va fi gratuită, să fie cheia pentru redeschiderea frontierelor și pentru reluarea zborurilor fără a fi nevoie de carantină.

Aplicație, care este descrisă ca fiind „o soluție globală și standardizată pentru validarea și autentificarea tuturor reglementărilor naționale referitoare la cerințele de călătorie a pasagerilor pe timp de pandemie”, aplicația Travel Pass funcționează în patru moduri.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În primul rând, există un registru ce cuprinde legislațiile la nivel global cu privire la pandemie, astfel încât pasagerii să poată verifica cerințele țărilor în care vor călători. Apoi, călătorii pot verifica registrul centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să poată stabili o programare înainte de a zbura.

Laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare pasagerilor prin intermediul aplicației.

Și, în cele din urmă, călătorii își pot gestiona profilul digital de călător: pot crea o versiune digitală a pașaportului lor pe telefon, pot primi și partaja certificatele de testare sau vaccinare COVID-19 și pot gestiona și alte documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA Alexandre de Juniac pe blogul său. Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent a testelor și certificatelor pe hârtie.

Aplicația Travel Pass va putea fi descărcată gratuit pentru iOS și Android și are lansarea programată pentru sfârșitul lunii martie. Aplicație nu va fi obligatorie.