• Au început lucrările pentru centura Comarnicului, care va elimina ambuteiajul de pe DN1.
  • Centura va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest și va avea o lungime de aproape 6 km.
  • Va avea două benzi de circulație, 3 poduri noi și un pasaj peste râul Prahova.

Astăzi încep lucrările celui mai așteptat proiect de infrastructură rutieră din Prahova, care va ocoli Comarnicul. Centura va avea două benzi de circulație, o lungime de aproape 6 km și promite că va elimina ambuteiajul care se formează zilnic pe DN1.

La intersecţiile cu DN 1, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate, astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic şi din oraşul Comarnic. Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi. Termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2024, informează Consiliul Judeţean Prahova.

Ionuț Ciurea, director Asociația Pro Infrastructura spune că traficul va rămâne și „este destul de trist”. „Nu este o centură, este o alternativă la DN1 prin oraș”, a declarat directorul.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Proiectul promite facilitarea accesului în oraşe/staţiuni al turiştilor

„Consiliul Judeţean Prahova a făcut studiul de fezabilitate pentru acest traseu şi a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descărcare de pe viitoarea autostradă A3 (pentru facilitarea accesului în oraşe/staţiuni al turiştilor şi pentru ca autostrada să nu fie încărcată de localnici). În 8 decembrie 2022, s-a încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Transporturilor/ CNAIR – prin care CJ Prahova implementează proiectul, iar CNAIR îl finanţează prin Programul Operaţional Transporturi 2021-2027”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Prahova.

Centura Comarnic va fi gata în 2024

„Un proiect de infrastructură esenţial pentru descongestionarea circulaţiei rutiere pe Valea Prahovei. Pentru dezvoltarea oraşului Comarnic şi a judeţului Prahova”, a transmis CJ Prahova.