Elevii din România intră în vacanță până pe 4 noiembrie. Este timpul perfect de a vizita parcurile tematice europene cu cei mici

Vacanța începe de luni pentru elevii din România! Toți copiii din ciclul primar, gimnaziu și liceu au o săptămână de relaxare, urmând să revină la cursuri pe 4 noiembrie.

Asta conferă prilejul perfect pentru a explora parcurile tematice din Europa, mai ales că vremea ține cu noi în această perioadă.

În LegoLand temperaturile de 10-20°C sunt perfecte pentru explorare. Dacă vrei o destinație mai călduroasă, GardaLand din Italia te așteaptă cu temperaturi între 20-25°C.

Care sunt cele mai potrivite parcuri tematice pentru familii în această perioadă de toamnă?

„În primul rând, avem un mare noroc, pentru că vremea ține cu noi. Toată Europa este invadată de o temperatură constant pozitivă, aproape 20 de grade.

Și să o luăm în ordinea disponibilității și apropierii. Gardaland, care este cel mai interesant și cel mai simpatic parc tematic pentru copii, în apropierea lacului Garda din Italia. Foarte bine conectat cu transportul aerian.

Avem două opțiuni, fie la Treviso, fie la Bergamo. Aproape 45 de minute de la aeroport și suntem în lumea lui Prezzemolo, acolo unde copiii se simt cel mai bine. Temperatura săptămâna viitoare, am văzut că se încadrează în jur de 23-24 de grade.

Dacă vrem ceva mai înghesuit, înghesuială mare și mult mai experimental, putem să încercăm Disneyland-ul de la Paris. Avem marele avantaj că de la aeroport luăm trenul și ne oprim la Disneyland pentru copii, iar pentru adulți, cu o stație înainte, ne oprim la Marne-la-Vallée, ca să putem să ne facem cumpărăturile la outlet înainte de sărbătorile de Crăciun. 

Și dacă tot vorbim de zona germanică, Europa Park, care este cel mai mare park tematic din Europa, într-o zonă excepțională din punct de vedere geografic la intersecția a trei țări, Germania, Elveția și Franța. Zburăm la Strasbourg și de acolo, aproape o oră jumate. Este, practic, cel mai nou și cel mai interesant pentru copii, un model de înfrățire a intențiilor și a investițiilor în Iuna Europeană. 

Și pentru iubitorii de Lego, să nu uităm Legoland-ul original din Billund, aflat exact lângă fabrica Lego, acolo unde cei mici își pot trăi visurile, și nu numai cei mici, ci și cei mari, pentru că este o lume fascinantă pentru toți cei care vizitează aceste parkuri tematice.

Un pic mai greu de ajuns, de la Copenhagen la Billund, fie mergem câteva ore cu mașina, fie luăm un zbor intern, dar pot să vă asigur că în ciuda temperaturii un pic mai scăzute de aproape 15 grade, orice efort în această zonă merită. Și să nu uităm că și părinții au fost, la un moment dat, copii”, a declarat Florin Țâncu, expert în turism, pentru Aleph News.

Exit mobile version