• Activiștii dintr-un oraș din China au găsit 160 de căței și pui de pisică transportați într-un camion
  • Animalele erau expediate în „cutii misterioase”, fiind puse la vânzare pe un site chinezesc la prețul special de 1,50 de dolari bucata
  • Multe dintre animale au murit înfometate ori s-au sufocat în timpul expedierii lor către clienți

„Cutiile misterioase” au provocat indignarea în China după ce, într-un camion pentru transport marfă, au fost găsiți agonizând 160 de căței și pui de pisică, relatează Insider.

Câțiva voluntari chinezi ai unei organizații care militează pentru drepturile animalelor au găsit un camion în Chengdu, un oraș din sud-vestul provinciei Sichuan, care transporta 160 de lăzi.

Imaginile surprinse de voluntari au arătat lăzi bine acoperite, cu căței și pisici îngrămădiți unul peste celălalt, care abia respirau. Activiștii au descoperit că acele cutii erau livrate clienților care au plătit un preț special, de 1,50 de dolari bucata.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Grupul de activiști a explicat că acele cutii misterioase nu conțin alimente sau apă și că mai multe animale au murit în timpul expedițiilor. Organizația a estimat că majoritatea câinilor și pisicilor recuperați aveau vârsta între 1-3 luni, fiind abia înțărcați.

Compania de curierat care se ocupă de transportul cutiilor misterioase și-a cerut scuze pentru incident, spunând că managerul responsabil cu prestarea serviciilor din regiunea Sichuan a fost cercetat disciplinar. În plus, compania a mai adăugat că va căuta o modalitate de a proteja animalele, însă nu va interzice transportul lor către clienți.

Începând de joi, centrul de salvare a animalelor din orașul Chengdu a transportat majoritatea animalelor înapoi la sediul său, unde va căuta, între timp, locuințe potrivite pentru căței și puii de pisică.