• O oră de zbor este 135 de euro
  • Şcoala de pilotaj ajunge la 9000 de euro
  • Poți zbura cu un pilot pus la dispoziție sau singur

Vrei să ajungi mai repede dintr-un colţ al ţării în altul? Ei bine, acum poţi să uiţi de maşină şi să îţi închiriezi un avion doar pentru tine. Octavian de exemplu a învăţat să piloteze şi nu mai pierde ore în şir în trafic ca să ajungă de Paşte la ai lui.

Soluția perfectă pentru cei care vor să sarbatoreasca Paștele departe de București, dar nu au timp: plane sharing. Într-o oră ajungi cu avionul de la București la Satu Mare. Avioanele așteaptă la sol să străbată România în lung și lat. Poți să zbori cu un pilot pus la dispoziție de companie sau poți să pilotezi chiar tu dacă ai licență. 9.000 de euro costă școala de zbor, iar o oră în aer ca pasager 135 de euro.

Octavian, pilot: „Autostrăzile din România nu sunt aşa multe, aşa că le-am înlocuit cu avionul, şi chiar sunt nişte autostrăzi aeriene foarte rapide. Mă duc în Cluj, şi în loc să stau… cât faci cu maşina, 5 ore, 6 ore, fac o oră şi un pic, Ploieşti- Cluj.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Tudor Ciortan, cofondator Cruiser Aviation: „Avem 6 avioane împărţite în punctele cheie ale ţării. După care le oferim spre închiriere piloţilor licenţiaţi şi celor care vor să înveţe să zboare alături de noi. În dimineaţa asta vorbeşti cu cineva la telefon şi vrei să te vezi cu el peste trei ore, în Satu Mare, altă opţiune nu ai. Cursele de linie sunt regulate şi rare şi nu îşi fac programul după nevoile tale.”