• Călătorii vor trebui să prezinte un test negativ datat cu mai puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare și trimis în prealabil autorităților pe un site creat special pentru acest lucru
  • Nu va mai exista carantină și nu vor mai exista obligații de vaccinare
  • Autoritățile au anunțat redeschiderea restaurantelor și a spa-urilor, rezervările fiind obligatorii. Barurile, cluburile de noapte și cazinourile rămân închise.

Arhipelagul Seychelles, din Oceanul Indian va atinge pragul imunității colective datorită vaccinării. Din 25 martie, turiștii, inclusiv cei nevaccinați, vor trebui să prezinte doar un test PCR negativ pentru a se bucura de plajele paradisiace, scrie Le Figaro.

Cu o populație totală de 98.000 de locuitori, aproape 90.000 de doze au fost deja administrate populației și mai mult de 27.400 de persoane au primit o a doua doza a vaccinului chinez Sinopharm sau AstraZaneca. Pragul imunității colective, pe care specialiștii l-au stabilit la 70% din populație, este pe punctul de a fi atins.

De la începutul epidemiei, arhipelagul din Oceanul Indian a înregistrat 3.566 de cazuri de Covid-19 și 16 decese.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oficialii din acest arhipelag din Africa au anunțat redeschiderea granițelor sale turiștilor din întreaga lume începând de joi, cu excepția sud-africanilor.

De la jumătatea lunii ianuarie, era deja posibil ca turiștii să meargă acolo, dar destinația africană a fost prima din lume care a introdus un „drept de intrare” preferențial pentru călătorii vaccinați (cu ambele doze). Vizitatorii trebuiau să arate și un test pentru a se putea caza într-un hotel aprobat de autorități. A fost prima dintre cele două etape planificate pentru redeschiderea turismului, în timp ce populația locală a fost vaccinată.

Dar din 25 martie, peste două treimi din locuitorii Seychelles vor fi vaccinați. Drept urmare, țara se redeschide către turiști și, pentru aceasta, a stabilit doar restricții minime la intrare. Călătorii vor trebui să prezinte un test negativ datat cu mai puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare și trimis în prealabil autorităților pe un site creat special pentru acest lucru. Nu va mai exista carantină și nu vor mai exista obligații de vaccinare.

Ce restricții impun autoritățile

La fața locului, chiar dacă circulația e libera, turiștii care aleg această destinație vor trebui totuși să stea în hoteluri certificate de autorități. Două treimi din cele 700 de unități turistice din arhipelag vor fi deschise cu un plan de gestiune în cazul depistării unui caz de Covid-19, precizează FranceTVInfo.

Măsurile de siguranță pentru prevenirea infectării rămân în vigoare. Purtarea unei măști este obligatorie în locurile publice. Autoritățile au anunțat la începutul lunii martie redeschiderea restaurantelor și a spa-urilor, rezervările fiind obligatorii. Barurile, cluburile de noapte și cazinourile rămân închise.

Arhipelagul, al cărui sezon turistic are loc din aprilie până în mai și din octombrie până în noiembrie, pariază pe recuperarea turistică.Vacanțele în aer liber și în natură sunt la mare căutare”, spune Sherin Francis, directorul general al biroului de turism din Seychelles.

Pentru arhipelag, redeschiderea granițelor pentru turiști este o oportunitate de a resuscita un sector major al economiei țării deteriorat de pandemie.

Sperăm că acest lucru va da economiei impulsul de care are nevoie, de care țara are nevoie”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Turismului, Sylvestre Radegonde, pe 4 martie.

Compania aeriană Air Seychelles va oferi zboruri între arhipelag și Dubai timp de două luni, în timp ce Emirates Airlines va trece în această vară pe un zbor zilnic către Mahé.