Insula Paștelui din Chile se redeschide pentru turiști, după ce accesul a fost restricționat în timpul pandemiei

FOTO - Hepta
  • Insula Paștelui, se va redeschide pentru vizitatori luna aceasta, după ce accesul a fost restricționat la începutul pandemiei COVID-19.
  • Insula Paștelui, situată în Polinezia chiliană, este considerată cel mai izolat loc din lume.
  • Are peste o mie de statui de piatră, capete gigantice care au fost sculptate cu secole în urmă de către locuitorii insulei, care i-au adus faima și statutul de sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Insula Paştelui, una dintre cele mai importante atracţii turistice din Chile, a primit joi primul grup de turişti după ce accesul vizitatorilor a fost restricţionat timp de peste doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Insula Paştelui, situată la o distanţă de peste 3.219 kilometri de coastele Chile, include peste o mie de statui din piatră – capete gigantice cioplite în urmă cu mai multe secole de locuitorii insulei – care au făcut-o celebră şi i-au adus includerea pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Insula să se redeschidă după ce şi-a închis graniţele în urmă cu aproape 3 ani

,,Este cel mai mare muzeu în aer liber din lume”, a spus Pedro Edmunds, primarul Insulei Paştelui, adăugând că a venit timpul ca insula să se redeschidă după ce şi-a închis graniţele cu 868 de zile în urmă.

,,Am învăţat ce înseamnă pandemia şi ştim cum să avem grijă de noi’‘, a spus Edmunds, adăugând că prioritară este siguranţa oaspeţilor.

Vizitatorii trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă şi să prezinte un rezultat negativ la un test PCR realizat cu cel mult 24 de ore înainte de a se îmbarca pe o cursă aeriană internă către insulă. Turiştii care sosesc cu zboruri internaţionale, trebuie să efectueze un test antigen la sosire.

Compania aeriană LATAM a precizat că a redeschis ruta Santiago-Insula Paştelui cu zboruri programate în zilele de joi şi de sâmbătă şi speră să adauge şi altele.

,,LATAM va spori în mod gradual frecvenţa pe măsură ce măsurile sanitare o permit”, a spus Constanza Pizarro, manager de comunicare în cadrul LATAM. ,,Ne coordonăm cu autorităţile”.