• Poți merge în Mykonos dacă ești vaccinat sau ai un test PCR negativ.
  • Turismul contribuie la PIB-ul grecilor cu 18%.
  • Unul din cinci job-uri din Grecia sunt în sectorul turistic.

Cea mai petrecăreață insulă din Grecia, Mykonos, se redeschide pentru turiști. Momentan cluburile sunt închise, iar singurul lucru pe care îl poți asculta nu este bass-ul din boxe, ci vuietul valurilor calme care se sparg la țărm.

Un peisaj puțin mai diferit față de cel cu care erai obșnuit în anii anteriori. Însă oamenii de pe insulă deja lucrează la amenajarea locațiilor. Primarul Konstantinos Koukas este încântat de aceste vești și estimează un număr considerabil de turiști pentru această perioadă.

„Locuitorii insulei au fost șocați să-și vadă insula doar cu un număr mic de turiști comparativ cu cel cu care erau ei obișnuiț. Totuși în acest an toate estimările arată că numărul de sosiri s-ar putea dubla comparativ cu cele din 2020”, spune Konstantinos Koukas primarul din Mykonos.

50% din populația insulei este vaccinată cel puțin cu prima doză. Mai mult, pe 19 aprilie a a devenit a doua țară din Uniunea Europeană după Croația care primește cetățeni americani fără să îi mai pună în carantină.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT