• Un turist „iubitor de pericole” spune că întâlnirea cu talibanii a fost „unul dintre cele mai înfricoșătoare momente din viața sa”.
  • Turistul Ben Frier, în vârstă de 29 de ani, merge în mod intenționat în „locuri în care oamenii nu vor să meargă” și în țări cu risc ridicat.
  • În acest an, Ben a călătorit în Siria, Irak, Ucraina și Afganistan.

Un britanic neînfricat, care și-a propus să viziteze cele mai „periculoase” țări din lume, spune că întâlnirea cu talibanii a fost „unul dintre cele mai înfricoșătoare momente” din viața sa. Familia și prietenii lui Ben Fier cred că este un idiot pentru că a călătorit în unele dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ, iar după ce a vizitat Afganistanul și s-a întâlnit cu talibanii, YouTuberul britanic care călătorește cu rucsacul în spate a înțeles.

Turistul Ben Frier, în vârstă de 29 de ani, merge în mod intenționat în „locuri în care oamenii nu vor să meargă” și în țări cu risc ridicat, precum Afganistan, Siria și Irak, și își împărtășește călătoriile cu cei 180 de mii de abonați pe canalul său de YouTube.

După ce a prins microbul călătoriilor în 2016, când a călătorit în Asia de Sud-Est și în Australia, destinațiile lui Ben au devenit din ce în ce mai neobișnuite – de la o călătorie solo în Irak în luna iulie a acestui an, până la o întâlnire cu talibanii în Afganistan luna trecută, care l-a făcut pe creatorul de conținut, de obicei imperturbabil, să se teamă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

El a declarat: „Toți prietenii și familia mea mi-au spus că sunt un idiot absolut pentru că m-am dus în Afganistan și, pentru prima dată, chiar înțeleg. Evident, cu chestiunile politice de acum, este foarte complicat, iar oamenii de acolo nu erau obișnuiți cu străinii, așa că gărzile talibane erau foarte sceptice și nu vorbeau engleza – a fost foarte periculos. Când am ajuns acolo, a trebuit să vizităm birourile talibanilor, pentru că ai nevoie de un permis pentru a călători în Afganistan. A fost destul de înfricoșător, am stat acolo trei sau patru ore și îți trec lucruri prin minte. Marea Britanie luptă în Afganistan de mulți ani, așa că, deși majoritatea erau prietenoși, toți aveau arme și se holbau la noi. Apoi, o dată în Irak, când am ajuns acolo am fost complet singur, era noapte și nimeni nu vorbea engleza. Am avut un moment în care am avut un fel de sentiment de genul – O, Doamne, sunt în Irak. Nu puteam ajunge la hotel, dar apoi un bărbat oarecare a venit la mine și s-a oferit să mă ducă acolo. Știu că nu ar trebui să te urci în mașină cu străinii, dar am făcut-o și din fericire a fost bine.”

În timp ce prietenii și familia lui Ben de acasă, din Plymouth, cred că este un „idiot” pentru că vizitează locuri periculoase, Ben spune că „99 la sută dintre oameni sunt drăguți”. Acesta a spus: „Am călătorit cu normă întreagă din 2018, cu excepția perioadei în care a lovit COVID, dar abia acum un an și jumătate m-am gândit să merg în țări în care oamenii nu merg. Am vrut să văd cum este cu adevărat și să văd cu ochii mei cum este viața acolo. Primul loc în care am mers în acest fel a fost Pakistanul. Toată lumea merge în India, dar nimeni nu merge în Pakistan, pentru că ni se spune că este foarte periculos și că sunt mulți teroriști. Dar a fost exact invers – au fost cei mai prietenoși oameni pe care i-ai putea întâlni vreodată, m-am simțit foarte bine și am fost în Pakistan de două ori până acum.

În acest an, Ben a călătorit în Siria, Irak, Ucraina și Afganistan. Petrece o lună în călătorie, urmată de o lună acasă, în Plymouth, înainte de a pleca din nou, de obicei pe cont propriu, cu „doar două tricouri și o pereche de pantaloni” în geantă.

Ben și-a început canalul de YouTube, „Backpacker Ben”, în 2018, ca o modalitate de a-și finanța călătoriile, care îl costă între 200 de lire sterline și uluitoarea sumă de 4.000 de lire sterline – cât l-a costat să călătorească în Afganistan. Ben spune că vrea să le arate oamenilor o altă față a localnicilor: „Mă duc cu mintea deschisă și știu sigur că 99 la sută dintre oamenii din aceste țări sunt normali. Ei vor să trăiască o viață normală, dar, din păcate, au crescut într-o zonă de război. Locurile în sine sunt, de asemenea, absolut frumoase.

Deși Ben adoră să călătorească, călătoriile sale au fost „obositoare și costisitoare”. El intenționează să viziteze America de Sud și Africa de Vest anul viitor, precum și Africa de Est în ianuarie, înainte de a se retrage ca ghid turistic pentru a-i duce pe alții în „locuri în care nu ar vrea să meargă singuri”.