• Ministrul italian al Sănătăţii a semnat azi ordonanţa de prelungire privind carantina pentru persoanele care sosesc din România, Bulgaria şi din toate celălate ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană.
  • Carantina înseamnă izolarea timp de 14 zile la propriul domiciliu din Italia iar dacă eşti turist,
  • Autorităţile sanitare din Regiunea Lazio testează voluntar românii care sosesc cu autocarele în gara Tiburtina

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătăţii, a anunţat vineri prelungirea ordonanţei prin care românii şi bulgarii care sosesc în Italia sunt obligaţi să execute, la domiciuliu, 14 zile de carantină la sosirea în Italia.

Autorităţile italiene au luat această decizie din cauza numărului ridicat de infectări din ţara noastră. În Italia trăiesc peste un milion de români care, anual, îşi programează concediile în ţara natală. Pentru a evita un nou val de infectări de data asta, importat, ministrul Sănătăţii a decis să prelungească impunerea carantinei la întoarcerea în Italia.

Legăturile între România şi italia nu sunt întrerupte. O dată ajunşi în peninsula mediteraneană, românii şi bulgarii completează un formular cu date personale şi au obligaţia să se izoleze la adresa declarată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În Regiunea Lazio, autorităţile sanitare au decis să testeze voluntar românii care sosesc cu autocarele la gara Tiburtina în urma unor cazuri de conaţionali testaţi pozitiv după ce şi-au petrecut concediul în ţară. Testarea este voluntară şi nu îi scuteşte de carantină.