• Croaziere pe râurile Europei din 14 iunie
  • Porturile spaniole se redeschid vaselor de croazieră
  • Companiile au transportat 400.000 de pasageri anul trecut

Poți să mergi din nou în croaziere pe râurile, canalele și mările Europei. Din 7 iunie, Spania va permite din nou ancorarea marilor vase de croazieră în porturile sale.

Ai șansa să cunoști din nou cum este viața la bordul unui vas de croazieră, odată cu redeschiderea traficului maritim pentru acest tip de călătorii. Costa Cruceros din Italia a lansat cursele de la începutul lunii, iar acum compania CroisiEurope este cea care își reia operațiunile din 14 iunie, data de la care poți să te bucuri de croaziere pe principalele fluvii din Europa, pe Sena, Rin sau pe Dunăre.

Compania a decis să accepte doar pasageri care au fost vaccinați sau care au un test PCR negativ. Pe deasupra, la bord se aplică un protocol sanitar cu certificatul Bureau Veritas, iar pentru cei care stau pe gânduri a fost prelungită perioada pentru rezervări flexibile până la 31 august.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Ce condiții sanitare impune Spania croazierelor maritime?

Guvernul va permite din 7 iunie accesul vaselor în porturile spaniole, după aproape un an de interdicții, impuse din cauza pandemiei. Asta înseamnă că majoritatea rutelor din vestul Mediteranei, dar și din Atlantic se pot relua, iar autoritățile spaniole au pregătit un protocol sanitar cu o serie de cerințe pe care companiile trebuie să le aplice.

Spania a luat în calcul faptul că vaccinarea este tot mai avansată în Europa, iar cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 sunt încă în scădere. A contat și petiția semnată de 60 de asociații și companii din domeniu care așteptau de mai multă vreme reluarea croazierelor.