• Tot mai multe ţări ne interzic accesul sau ne impun carantina/izolarea la sosire.
  • În Austria ai putea doar dacă prezinți un certificat de test negativ pentru COVID-19 făcut cu 4 zile înaintea intrării.
  • Astăzi, autorităţile de la Viena au decis să introducă România, Bulgaria şi Moldova pe lista ţărilor din zona roşie.

Azi îţi voi spune care sunt statele în care nu poţi merge sau cele care îţi impun carantina/izolarea de îndată ce ajungi acolo.

Odată ce numărul de infectări cu Covid-19 este în creştere în România, în ultimele 24 de ore fiind raportat un număr record de 555 de noi cazuri de îmbolnăvire, românii primesc tot mai multe restricţii de călătorie.

Mai multe ţări interzic complet accesul românilor, Malta fiind una dintre acestea. Aşadar, dacă te-ai gândit că vei merge în vacanţă în micuţul stat insular, să ştii că momentan nu poţi. Norvegia şi Finlanda sunt alte ţări ce nu permit accesul persoanelor venite din România, în timp ce Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase zile de cazare pentru a te primi. 

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
RO-ALERT ÎN TULCEA
TAIWANUL SE PREGĂTEȘTE DE TAIFUN
NE-AM EDIFICAT
FUSTA ȘI CUREAUA LATĂ

Totodată, există mai multe ţări din Europa ce au decis ca persoanele ce ajung din România pe teritoriul lor să intre în izolare sau carantină pentru 14 zile. Aşadar, dacă ai de gând să călătoreşti în viitorul apropiat în Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia şi Slovacia, o vei face asumat, ştiind ce te aşteaptă acolo. 

În plus, de vineri, şi Marea Britanie şi Irlanda de Nord vor proceda similar cu persoanele venite din România.

Astfel, dacă vii de la Londra la Bucureşti, nu ai parte de restricţii, însă regula nu e valabilă şi în sens invers. Guvernul britanic a decis să nu includă România pe lista celor 59 de ţări considerate sigure. 

Nici austriecii nu ne mai privesc cu mare încredere

Începând de mâine, toate persoanele ce ajung în Austria venind din România vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19, efectuat în ultimele patru zile, sau vor fi plasate în carantină pentru 14 zile. Cine refuză, e bun de plată: 1.450 de euro e amenda maximă stabilită de Guvernul austriac pentru cetăţenii care nu vor respecta măsura respectării carantinei. 

Astăzi, autorităţile de la Viena au decis să introducă România, Bulgaria şi Moldova pe lista ţărilor din zona roşie, vizate de restricţii de călătorie. Şi cum ţara noastră este în top în ceea ce priveşte rata de infecţii, nu este deloc exclus ca şi alte ţări să ia măsuri similare.