• Mai multe regiuni spaniole închid activitatea barurilor și discotecilor pe timp de noapte.
  • Mii de persoane nu au respectat prima noapte de lockdown în Spania.
  • Grecii opresc muzica în Mykonos, iar noaptea se impune carantina.

Lockdownul pe timp de noapte a revenit în Spania, în mai multe regiuni precum – Catalonia și Valencia. Localnicii, dar și turiștii, trebuie să se retragă la miezul nopții sau, în cel mai fericit caz, la 2 dimineața.

Ce restricții vor fi în Spania

Au limitat orarul discotecilor si restaurantelor și au reinstituit limita de persoane la masa în interior și pe terasă, în special în localitățile cu rată mare a infectărilor.

În regiunea Barcelonei, guvernul a decis să oprească distracția la ora 0:30 și să permită doar grupuri de 10 persoane. Aceeași decizie a luat-o și administrația din Castellon, Valencia și Alicante, unde practic se concentrează o mare parte dintre turiștii care vor să se bucure de mare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La fel se întâmplă și în Nord, în Cantabria unde justiția a aprobat lockdownul în 53 de orașe turistice, care începe la ora 1, pentru minim 14 zile.

Cel putin 4.000 de tineri, dar si turiști au fost evacuați la Barcelona pentru că nu au respectat noile restrictii, începând de la ora 1, iar în orașul Torrevieja agenții au avut de-a face cu o petrecere de 1.000 de oameni. Majoritatea celor care au fost evacuați de politie se aflau pe străzi și în piețe, dar și pe plajele cele mai căutate de turiști.

Ce se întâmplă în Grecia?

În Grecia se poate merge în continuare în vacanță, dar numărul mare de infectări a determinat autoritățile să adopte măsuri sanitare în Insula Mykonos. Aici a fost interzisă muzica în restaurante şi baruri, iar turiştii şi rezidenţii insulei trebuie să respecte carantina nocturnă, de la ora 1 până la 6 dimineața. Dacă nu mai poți să dansezi pe plajă, măcar poți să prinzi răsăritul de la 6 și 15 minute.