• Elizabeth Earle din Anglia trăiește pe o barcă și-și povestește aventurile.
  • Bărcuța ei veche de 100 de ani este dotată cu un șemineu, o bucătărie și chiar un duș.
  • Întreținerea de a trăi pe o barcă tot anul poate fi obositoare, dar Earle o face pentru aventură.

Visul de a deveni proprietar de locuinţă în Marea Britanie şi în special în Londra este unul tot mai greu de atins, astfel că viaţa pe o barcă de canal, pentru unii, este tot mai tentantă. Oare merită?

Viața lui Elizabeth Earle sună aproape ca un subiect de ficțiune. Autoarea și ilustratoarea din Warwickshire, Anglia, locuiește pe o barcă de 21 de metri care străbate sistemul de canale al țării din aprilie 2022.

Ea a cumpărat barca de la un prieten pentru 35.000 de lire sterline, aproximativ 43.620 de dolari, și încă mai strânge bani pentru a renova vasul vechi de un secol pe care l-a poreclit Maggie.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Elizabeth Earle a ales să trăiască pe o barcă din mai multe motive, printre care economisirea banilor pe care i-ar fi cheltuit pe o ipotecă pentru o casă tradițională. De asemenea, ea este în căutarea aventurii și a unei vieți memorabile. Cu toate acestea, traiul pe o barcă nu este lipsit de costuri, iar Elizabeth trebuie să facă față taxelor regulate pentru combustibil și alte cheltuieli, scrie Business Insider.

Chiar dacă traiul pe o barcă poate fi mai dificil, Elizabeth apreciază faptul că acest stil de viață o forțează să călătorească și să vadă mai mult din țară. Ea călătorește prin sistemul de căi navigabile din Midlands, Anglia, și are posibilitatea de a se deplasa oriunde în limita rațiunii, datorită sistemului vast de canale navigabile din țară.

Un alt aspect interesant al vieții lui Elizabeth pe barcă este faptul că ea călătorește însoțită de câinele ei, Leela. Cu toate că Leela nu este cel mai mare fan al plimbărilor cu barca, Elizabeth a ales o barcă mare pentru a face călătoriile mai stabile și a se asigura că și câinele ei se simte confortabil.

Deși mai sunt încă renovări de făcut pe barca ei, Elizabeth Earle este fericită să trăiască pe apă și nu are planuri actuale de a se stabili pe uscat. Ea consideră că prețurile caselor în Anglia sunt ridicate în prezent și apreciază libertatea și aventura oferite de viața pe o barcă.

Maggie este dotată cu unele dintre aceleași facilități de trai ca o casă pe uscat, cum ar fi o sobă, un duș și chiar un șemineu. Ambarcațiunea a fost construită în 1928 și a fost folosită pentru a transporta mărfuri.

Maggie, barca pe care Earle o folosește, este suficient de mare pentru a găzdui mai multe camere separate, precum o cameră de zi, un dormitor, o baie și chiar o bucătărie.

În nopțile friguroase de pe canal, Earle se bucură de confortul unui șemineu cu cărbuni care îi oferă căldură și confort.

Ca autor și ilustrator independent specializat în acuarelă, Earle are un spațiu dedicat la bordul bărcii pentru a scrie și picta. Totuși, deoarece nu stă niciodată în același loc mai mult de două săptămâni, trebuie să fie atentă când merge la cumpărături.

În călătoria ei solo, Earle a întâlnit misoginism din partea unor căpitani bărbați și a trebuit să facă față și altor pericole. Cu toate acestea, ea împărtășește experiențele sale pe canalul său de YouTube, unde are peste 23.000 de abonați, oferindu-le o perspectivă unică asupra vieții sale de călător și artist independent.