Dacă ai petrecut mult timp la hotel în vacanță, înseamnă că nu te-ai bucurat pe deplin de destinație. Nu este și cazul celei mai închise țări din lume, Coreea de Nord.

Pentru James Scullin, care a vizitat Coreea de Nord de 8 ori, hotelurile sunt atracția principală pentru că acestea reprezintă singura modalitate prin care poate sta de vorbă cu localnicii.

Împreună cu fotograful Nicole Reed, James a publicat o carte despre lumea secretă și luxoasă a hotelurilor din Coreea de Nord, iar imaginile sunt spectaculoase.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Toate vizitele sunt controlate de guvernul de la Phenian, explică James Scullin.

„Mergi în aceleași locuri mereu. Aceleași muzee, monunemte, stații de metrou. Am vrut să explorez hotelurile dar și să documentez unitățile de cazare din Phenian pentru străini. Este ironic cum o țară atât de închisă are atât de multe hoteluri. Prin acestea, nord-coreenii vor să arate o altă față turiștilor. E înșelăciune vizuală, într-un fel”, a declarat James Scullin, pentru CNN.

Hotelurile au baruri, karaoke, piscine, dar nu au room service sau wi-fi. The Koryo este hotelul preferat al britanicului, pentru că are un restaurant rotativ în vârf.

De asemenea, Scullin compară interioarele cu cele din filmele regizorului Wes Andreson: culori aprinse, tipare și simetrie.