• Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să se deplaseze în Grecia că Secretariatul de Stat pentru Protecție Civilă elen a emis o avertizare referitoare la creșterea riscului privind producerea unor incendii de vegetație din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă
  • Zonele cele mai expuse sunt: ​​Attica, Evia (cu excepția Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea și Tesalia), Achaia, Corint, Argolida, Arkadia și Lakonia în Peloponez, precum și pe insula Rodos
  • Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să evite aprinderea focului în aer liber, iar în cazul în care observă un incendiu sau semnele premergătoare producerii unui astfel de dezastru, să apeleze de urgență serviciul de pompieri

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau care intenționează să se deplaseze în Grecia că Secretariatul de Stat pentru Protecție Civilă elen a emis o avertizare referitoare la creșterea riscului privind producerea unor incendii de vegetație din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Zonele cele mai expuse fiind: ​​Attica, Evia (cu excepția Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea și Tesalia), Achaia, Corint, Argolida, Arkadia și Lakonia în Peloponez, precum și pe insula Rodos.

Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să evite aprinderea focului în aer liber, iar în cazul în care observă un incendiu sau semnele premergătoare producerii unui astfel de dezastru, să apeleze de urgență serviciul de pompieri la numărul de telefon 199 și să transmită detalii în legătură cu locația și punctul exact în care se află apelantul, locația incendiului și direcția de manifestare/răspândire a acestuia, cât și tipul de vegetație care arde.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că instrucțiuni în limba engleză privind modul de acțiune în caz de incendiu sunt disponibile pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Protecție Civilă din R. Elenă, https://www.civilprotection.gr/en/forest-fires.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Grecia (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet: http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), cu informații și sfaturi de călătorie.Atentionare de calatorie in Grecia. Pericol ridicat de incendii