• Maroc nu mai lasă persoanele să intre și să părăsească unele dintre cele mai mari orașe.
  • Au luat decizia pentru a diminua răspândirea noului coronavirus.
  • Anunțul a fost făcut duminică de Ministerul de Interne și de cel al Sănătății.

Orașele închise sunt Casablanca, Tanger, Marrakech, Fez și Meknes, scrie france24.com.

Țara a relaxat măsurile de carantină la nivel național în urmă cu o lună, cu toate că zborurile internaționale sunt în continuare suspendate, cu excepția zborurilor speciale ale companiilor aeriene naționale care transportă marocani sau rezidenți străini.

Duminică, ministerul Sănătății a spus că au fost înregistrate 633 de noi cazuri de Covid-19, aceasta fiind una dintre cele mai mari creșteri zilnice de până acum. Astfel, numărul total de infecții confirmate a ajuns la 20.278, cu 313 decese și 16.438 de vindecări.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Maroc a efectuat 1,1 milioane de teste și a făcut obligatorie purtarea măștii. Țara a prelungit ordonanța de urgență până la 10 august, oferind autorităților libertatea de a impune măsuri restrictive diferite de la o regiune la alta, în funcție de evoluția epidemiei.

Maroc a efectuat 1,1 milioane de teste și a făcut obligatorie purtarea măștii. Țara a prelungit o ordonanță de urgență, până la 10 august, oferind autorităților libertatea de a impune măsuri restrictive de la o regiune la alta, în funcție de evoluția epidemiei.