• Stațiunea Rânca, printre preferatele românilor pentru minivacanța de 1 Decembrie
  • Prețurile pornesc de la 150 lei pe noapte și ajung până la 500 lei, pentru o persoană
  • Ca destinație externă, românii vânează ofertele din Turcia

Zilele libere se apropie cu pași repezi, iar 1 Decembrie în anul pandemic 2020 vine la pachet cu o minivacanță de la muncă și de la griji de care se poate profita. Pârtiile s-au pregătit deja și așteaptă turiștii.

Să nu uităm, în primul rând, câte oportunități ne oferă țara noastră. Dumitrul Luca, președintele ANAT, spune că românii fac rezervări pentru minivacanța de 1 Decembrie nu doar pentru stațiuni consacrate,
ci și pentru zone oarecum uitate.

Un grad de ocupare neașteptat de bun e la stațiunea Rânca. Românii vânează oferte turistice pentru destinații ca Munții Apuseni, zona Munților Banat, zona Sibiului cu toate localitățile acelea pitorești”, transmite Teona Tomoioagă, corespondent Aleph News.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Tarifele pentru minivacanță se potrivesc oricărui buget.

Dacă pleci însoțit de încă o persoană, prețurile pleacă de la 30 de euro pe noapte, de persoană. Dacă ești mai pretențios, ai și oferte mai scumpe care ajung până la 100 euro pe noapte. Dacă vrei să pleci din țară, vei avea nevoie de un buget puțin mai consistent. Vedeta acestei mini-vacanțe este Turcia. Dacă alegi varianta cu zbor inclus, ai nevoie de vreo 300 euro”, explică Teona.

Agenţii de turism spun că pârtiile sunt deschise şi îi așteaptă pe cei pasionați de schi. Rânca e printre cele mai căutate stațiuni de la noi.

Anul ăsta a fost anul redescoperirii României de către români. Avem Munţii Apuseni, zona Munţilor Banat, avem zona Sibiului cu toate localităţile acelea pitoreşti. Există tarife pentru absolut toate buzunarele, pentru toate bugetele. Cazare care pleacă de la 100-150 de lei camera pe noapte pentru două persoane până la locaţii cu pretenţii unde ajung până la 3-400, poate chiar 500 de lei”, a declarat Dumitru Luca preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Sunt şi români care preferă să plece din ţară fix de ziua națională. Bulgaria a sărit din schemă, pentru că și-a închis granițele de teama coronavirusului. Turcia e acum favorită.

Tarifele pleacă de la 130-140 de euro de persoană și ajung până pe la 250-300 de euro de persoană dacă se merge pe varianta avion”, a mai spus președintele ANAT.

La parada de 1 Decembrie, accesul publicului va fi interzis.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns. Evenimentul nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.