• Franța solicită celor care vin în țară un test PCR negativ la sosire, izolare 7 zile și un al doilea test PCR la ieșirea din autoizolare.
  • Totodată, a fost eliminată obligativitatea completării declarației pe propria răspundere.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile franceze au revenit asupra măsurilor anunțate duminică, astfel că a fost eliminată obligativitatea declarației pe proprie răspundere. Astfel, cetățenii din spațiul european trebuie să prezinte la îmbarcare un test Covid negativ.

Potrivit unui comunicat al MAE, autoritățile franceze au revenit asupra măsurilor anunțate, fiind eliminată obligativitatea completării declarației pe propria răspundere, potrivit căreia cetățenii din Uniunea Europeană se angajau să se izoleze timp de șapte zile după sosirea în Franța și să repete testul tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

„Astfel, la acest moment, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța pe cale aeriană sau maritimă din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) trebuie să prezinte, la îmbarcare, un test molecular tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării”, a transmis MAE.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sunt exceptați de la această măsură lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară).

Totodată, MAE precizează că autoritățile franceze recomandă insistent cetățenilor care sosesc dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru șapte zile și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.