Noua listă a țărilor considerate cu risc epidemiologc a intrat în vigoare. Destinații de vacanță preferate de români, pe lista roșie

  • Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare de la miezul nopţii.
  • Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.
  • Turcia a intrat de astăzi pe lista galbenă.

De la miezul nopții, lista țărilor cu risc epidemiologic s-a actualizat. Iar modificările sunt importante, mai ales dacă vrei să mergi în concediu în străinătate.

Franța a intrat în zona roșie, având o incidență de peste 4 la mia de locuitori. Tot pe lista roșie mai sunt Grecia, pentru a doua săptămână la rând, dar și Spania, Portugalia sau Marea Britanie. Iar pe lista galbenă a intrat de astăzi Turcia, una dintre destinațiile preferate ale românilor. I s-au mai alăturat și Muntenegru sau Maroc.

Ce se întâmplă dacă mă întorc dintr-una dintre aceste zone?

Dacă te întorci dintr-o țară care se află pe lista galbenă, nu stai în carantină dacă ești vaccinat sau ai un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Însă dacă vii dintr-o țară aflată pe lista roșie, te salvează de carantină schema de vaccinare completă. Scutiți de carantină sunt și cei care au trecut prin boală și s-au vindecat, copiii sub 6 ani, dar și cei cu vârste între 6 și 16 ani, cu condiția să prezinte un test negativ. Totodată, de carantină scapă și persoanele care vin pentru cel mult 72 de ore pe teritoriul României.