• Din noiembrie turiştii din estul Europei au început să meargă în Zanzibar
  • Din decembrie a început să crească şi numărul turiştilor români
  • Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut numărul românilor a crescut cu 30%

În timp ce multe state și-au închis granițele anul trecut, Zanzibar a mizat pe turism. De Crăciun și de Revelion au ajuns acolo cei mai mulți turiști din Europa de Est, printre care și mulți români. Iar trendul acesta s-a păstrat și în ianuarie, și în februarie. Ana-Maria Rus, corespondent Aleph News, a stat în Zanzibar două săptămâni şi îţi spune ce nu trebuie să ratezi.

Ana-Maria Rus, editor-corespondent Aleph News: „Dacă vrei să vii în Zanzibar trebuie să vizitezi oraşul Stone Town. Străduţele dintre clădiri sunt pline cu magazine care vând obiecte tradiţionale, haine şi condimente. Iar la o jumătate de oră de mers cu barca este Prison Island. Locul în care erau ţinuţi sclavii înainte să fie vânduţi, iar acum este casa unor țestoase gigantice aduse din insulele Seychelles.”

Tazio Bercelli are 34 de ani şi este din Italia. În 2015, a renunţat la arhitectură şi s-a stabilit în Zanzibar. Este proprietarul motelului Villa Kiva, unde are 30 de camere de închiriat. Îţi spune că pandemia i-a închis afacerea din martie până în septembrie şi a avut pierderi de 65-70%.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Tazio Bercelli, proprietar Villa Kiva: „Dintr-o dată, la mijlocul lui noiembrie, început de decembrie, au început rezervările. Am avut mulţi oaspeţi din Franţa, România, Ucraina, Polonia. Aveam români şi înainte, dar datorită faptului că este şi un charter, numărul a crescut mult. Aş spune cu 30%.”

Ana-Maria Rus, editor-corespondent Aleph News: „Îţi spun sigur că cele mai frumoase plaje sunt în nord-estul insulei. În Nungwi poţi înota în voie. Iar în Matemwe la reflux, aşa cum poţi vedea arici şi steluţe de mare.”

În cazul în care ai nevoie la întoarcerea acasă de testul PCR sau de cel antigen, trebuie să ştii că pe insulă sunt patru centre de testare. Preţul unui test PCR este de 80 de dolari și se face cu patru zile înainte, iar cel rapid costă 25 de dolari.