• Toronto a impus o carantină strictă de la începutul pandemiei.
  • Pe timp de iarnă, o vizită în Toronto poate fi cea mai bună idee pentru a vedea zăpada proaspăt așezată.
  • Rezidenții spun că orașul trebuie parcurs pe jos pentru a-l cunoaște pe deplin.

După o lungă și strictă carantină care a fost impusă de la începutul pandemiei, Toronto se îndreaptă spre ridicarea tuturor restricțiilor legate până în martie 2022. Conform BBC, în perioada pandemiei, Toronto a impus una din cele mai grele carantine din orice oraș din lume – numărând peste 360 de zile în care locuitorii nu au putut să se așeze la un restaurant în interior.

Dar cum cel mai mare oraș din Canada a ajuns acum la o rată de vaccinare de 85% în rândul persoanelor de 12 ani și mai mari, primește înapoi localnicii și călătorii complet vaccinați. „Orașul a revenit aproape la normal, dacă ești vaccinat și ești dispus să porți o mască”, a declarat Felipe Vernaza, rezident în Toronto, care conduce blogul Your Coffee & Tea Essentials.

Redeschiderea restaurantelor în interior face ca o vizită de iarnă în oraș să fie mult mai plăcută pentru călători. Chiar dacă vremea poate fi rece, iarna poate fi o perioadă superbă și mai puțin aglomerată de vizitat, spun rezidenții.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu vizitați doar în lunile mai calde”, a sfătuit Farida Talaat, rezidentă din Toronto. „Iarna, zăpada poate fi admirată în Canada!”. Parcurile abundente din Toronto, în special High Park (cel mai mare din oraș), pot fi cele mai magice locuri pentru a vedea o ninsoare proaspătă. „Poți chiar să patinezi în unele dintre iazuri dacă gheața este suficient de groasă. Toronto este un oraș care trebuie parcurs pe jos pentru a fi savurat pe deplin, chiar dacă este frig”, a spus Vernaza.

Fiind al patrulea oraș ca mărime din America de Nord, Toronto a fost unul dintre liderii continentului în ceea ce privește inițiativele de sustenabilitate, devenind primul care a impus acoperișuri verzi și a stabilit orientări privind construcțiile prietenoase cu păsările pentru a face infrastructura orașului mai puțin periculoasă pentru păsările migratoare. Orașul a creat, de asemenea, Live Green Toronto, care oferă comunității instrumente, programe și subvenții pentru a se îndrepta spre obiectivul de a deveni unul dintre cele mai ecologice orașe din lume.