- Fiecare locație de jazz nu doar că oferă muzică live, ci și meniuri excepționale. Le Melville servește preparate precum tartar de ton Thontassion.
- La Le Son de la Terre este un bar unic plutitor pe Sena care oferă o varietate de genuri muzicale din întreaga lume.
- Deserturile precum millefeuille și mousse de ciocolată sunt, de asemenea, evidențiate în aceste localuri.
Unde te distrezi azi? Dacă ești la Paris zilele acestea, încearcă un jazz! Parisul, cel de-al doilea oraș de jazz din lume, a găzduit cele mai mari vedete, de la Joséphine Baker la Nina Simone sau Duke Ellington. Cunoști deja locurile emblematice de pe Rue des Lombards și Caveau de la Huchette. Alte câteva baruri de jazz, care îmbină muzica și gastronomia s-au deschis recent, și îți oferă concerte live și mâncăruri delicioase sau cocktail-uri perfect combinate.
Care sunt alegerile pentru o seară perfectă de jazz?
Le Melville este una dintre cele mai frumoase locații. Situat în inima arondismentului 8, este un loc cu o atmosferă rafinată, în nuanțe de albastru și verde, cu perdele groase de catifea și banchete asortate. Vei asculta aici jazz, bossa nova, salsa, muzică mondială, în duo sau trio.
Pentru meniu poți alege un Thontassion, un tartar de ton îmbogățit cu leche del tigre, ceapă de primăvară, murături, ulei de coriandru și fulgi de bonito uscați. Sau Poulet de maman, un piept fraged de pui gătit la temperatură scăzută, subtil caramelizat, servit cu crochete de cartofi, pulpă de pui și tahini. Totul este acoperit cu un sos bogat de curry negru și măghiran, iar la desert poți opta pentru un millefeuille crocant umplut cu cremă de lămâie, busuioc și gel de lămâie și încoronat cu bezea italiană.
Pe locul doi în clasament se află Les Bascules, vizavi de Palais Brongniart. Programul eclectic reunește atât talente franceze, cât și internaționale, de toate vârstele și mediile, de la Tony Paeleman din Nisa la saxofonistul Toufic Farroukh și chitaristul Sandro Zerafa.
Dar cea mai mare surpriză aici este meniul. Bucătarul libanez Melissa Nassif oferă o selecție cu salată cu brânză halloumi la grătar cu smochine prăjite, salată de ierburi proaspete făcută cu rucola, mentă, ceapă de primăvară, cu un dressing de lămâie și miere, un man’ouché perfect cu carne și cireșe iar la desert, o înghețată Ashta cu vată de zahăr și fistic.
Ce locație se află pe al treilea loc în acest clasament?
Un bar de jazz care plutește pe Sena, un adevărat „showboat” acostat în fața Notre-Dame de Paris și sponsorizat de muzicianul Thomas Dutronc: La Le Son de la Terre unde poți cânta și bea într-o atmosferă de vacanță pe tot parcursul anului.
Pe scenă cântă muzicieni din întreaga lume așezați în fața unei ferestre cu vedere la Sena, cu o mare varietate de stiluri, de la swing la world jazz, precum și pop, funk, soul și, bineînțeles, de jazz manouche. În meniu ai un millefeuille gravelax de somon cu gin și fructe de pădure, o friptură de cod sau ravioli de ricotta și spanac. La desert răsfață-te cu un mousse de ciocolată sau cu un Baba au rom Montebello.