• Prima linie de pasageri acostează la Cape Town
  • Varianta Omicron zdrobește planurile pasagerilor de a vizita orașul Cape Town
  • Omicron acordă „lovitură de ciocan” turismului, spune premierul statului

Andocarea navei de pasageri Europa în Cape Town, marți, a fost menită să fie o sărbătoare de tăiere a panglicii. Potrivit Reuters, este marcat începutul oficial al sezonului navelor de croazieră în cel mai important centru turistic al Africii de Sud după lovitura dată de pandemia COVID-19. Restricțiile de călătorie internaționale în sudul Africii, unde noua variantă de coronavirus Omicron a fost identificată pentru prima dată, au scăzut așteptările unui sezon turistic extraordinar.

Linia de lux cu mai multe etaje, albă, este prima care acostează la Cape Town, de când Africa de Sud a impus o interdicție totală asupra tuturor navelor de croazieră care intră în porturile locale în martie 2020. O succesiune de restricții dure a lovit un sector turistic local dependent de turiștii străini. De asemenea, întreprinderile și-au închis porțile și au renunțat la mii de locuri de muncă în ospitalitate.

Pasagerii navei vor fi testați în laboratoare de stat

Acum, restricțiile de călătorie impuse de Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite din cauza Omicron au dus la blocarea celor mai mari trei piețe din regiune. Deținută de compania germană de turism TUI Group (TUIGn.DE), nava care transporta sute de pasageri și membri ai echipajului naviga de la Luderitz în Namibia către Cape Town.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Unii pasageri vor debarca pentru a zbura acasă, în timp ce alții vor rămâne la bord pentru călătoria de întoarcere. Pasagerii care se îndreaptă spre aeroport vor trebui să facă un test PCR (COVID-19) înainte de a pleca”, a declarat Wrenelle Stander, CEO la Wesgro, agenția de comerț și investiții pentru provincia Western Cape. Nava a fost inițial menită să rămână în port până pe data de 2 decembrie, dar acum va pleca o zi mai târziu deoarece pasagerii sunt testați într-un laborator de stat din terminalul de croazieră.

Aproximativ 157 de pasageri, care au debarcat în loturi mici, vor fi înregistrați serviciile de imigrare până joi. Petra Ruester, care a călătorit în Cape Town din Germania săptămâna trecută, le-a făcut cu mâna pe chei părinților săi de la bordul Europa, care nu se vor mai putea alătura ei pe uscat pentru a-și sărbători ziua de naștere.

„Tatăl meu este foarte trist… Este puțin dezamăgitor, dar vom sărbători cu prietenii”, a spus Ruester, adăugând că este în contact constant cu părinții ei. Ruester a spus că se așteaptă să fie pusă în carantină timp de 14 zile la întoarcerea ei în Germania pe 4 decembrie.

Sezonul de vară, vital pentru Cape Town

Pentru Cape Town, sezonul de vară este vital din cauză că au pierdut aproximativ 75.000 de locuri de muncă în turism în urma pandemiei.

„Aceasta a fost o lovitură mare pentru sectorul nostru major de creare de locuri de muncă din provincie tocmai atunci când aveam nevoie de o redresare, pentru a recupera locurile de muncă pierdute în ultimele 19 luni”, a declarat Alan Winde, premierul provinciei Western Cape.