• Traseul este mediu şi trebuie să fii echipat corespunzător pentru drumeţie
  • Sunt mai multe trasee, dar cel mai scurt durează doar 45 de minute
  • E locul perfect pentru o drumeție, o destinație mai puțin cunoscută ce începe să facă valuri pe Instagram

Piatra lui Lucaci. Ține minte numele acesta și, dacă ești prin Cluj, caută-l pe hartă. E locul perfect pentru o drumeție, o destinație mai puțin cunoscută ce începe să facă valuri pe Instagram.

Situată la doar 30 de kilometri de Cluj, Piatra lui Lucaci e un punct de belvedere peste lacul Tarniţa. Traseul iniţial durează trei ore doar dus, dar ai şi varianta de 45 de minute dacă închiriezi un caiac şi traversezi lacul. Odată ce ajungi la destinaţie te poţi bucura de o privelişte de nedescris şi un loc perfect pentru poze.

Noi oferim turiştilor care vin, două opţiuni: ori să meargă cu caiacul sau cu paddleboard-ul pe lac, ori să combine închirierea cu traseul la Piatra lui Lucaci. Noi le arătăm pe hartă unde pot să se oprească, le trag pe mal şi de acolo scurtează foarte mult traseul către Piatra lui Lucaci”, explică Romana Pintea, administrator.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Traseul spre Piatra lui Lucaci durează în mod normal șase ore dus-întors, iar drumul este anevoios. Cu caiacul, însă, traversezi lacul în 20 de minute, iar în mai puţin de 50 de minute poţi admira priveliştea de neuitat.

Traseul este unul foarte abrupt, aşa că nu uita să te echipezi corespunzător pentru drumeţie şi să te hidratezi.

Suntem în vacanţă, am venit să vizităm oraşul, am înţeles că sunt destul de multe obiective. (Am aflat de Piatra Lucaci – n.red.) de pe etichetele de pe Instagram, dar mi se pare că nu e suficient cunoscut pentru frumuseţea locului”, spune Ioana, o turistă.

Da chiar a meritat pentru privelişte. Îmi place super mult”, spune și Teo, turistă.