Portugalia a anunțat când va primi turiști români. Cele cinci state UE pentru care este menținută interdicția

o tanara pe un aeroport din portugalia. Autoritățile portugheze au anunțat condițiile de călătorie. Foto: Profimedia

Portugalia va începe de luni să primească turişti din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne portughez. Restricţiile vor fi menţinute doar pentru cinci ţări ale UE.

Călătorii din ţările Uniunii Europene care au sub 500 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori pot face orice tip de vizită în Portugalia, inclusiv vizite „neesenţiale”.

Restricţiile vor fi menţinute pentru călătorii din cinci ţări ale UE, respectiv Cipru, Croaţia, Lituania, Olanda şi Suedia, potrivit rte.ie.

Vineri, Portugalia anunţa că va permite turiştilor din Marea Britanie să intre în ţară de luni, în condițiile în care finala Champions League a fost mutată la Porto.

La rândul ei, Marea Britanie a adăugat, în urmă cu o săptămână, Portugalia, a cărei economie depinde în mare măsură de turism, pe lista „verde” a destinaţiilor, permiţând britanicilor să călătorească în Portugalia fără carantină la întoarcerea acasă.

Regulile Uniunii Europene interzic călătoriile neesenţiale, făcând din decizia Portugaliei de a permite accesul turiştilor britanici o excepţie.

Compania aeriană EasyJet, care a adăugat în jur de 100.000 de locuri suplimentare pentru zborurile către Portugalia în timpul verii, şi agenţia de turism britanică Thomas Cook, unde rezervările în Portugalia s-au triplat în ultima săptămână, au salutat vestea.

„Avem sute de clienţi cu bagajele făcute”, a spus un purtător de cuvânt al Thomas Cook.