• Restaurantele și cafenelele din Lisabona sunt deschise până la 15:30 în weekend.
  • Măsurile au fost luate pentru a preveni răspândirea variantei de virus Delta.
  • În zona metropolitană a Lisabonei au fost puncte de control ale poliției.

În timp ce în România, restricțiile s-au relaxat, în Portugalia sunt impuse noi reguli. Restaurantele și cafenelele din Lisabona vor fi deschise doar până la ora 15:30 în weekend, pentru preveniea infecțiilor cu varianta Delta a coronavirusului.

„În acest moment, din fericire, avem o terasă care este destul de plină, dar toată lumea va trebui să plece la ora 15:00 și oamenii nu pot lua prânzul în liniște, cum ar trebui. Asta avem în prezent, dar este o mare pierderile pentru afacerile
cu restaurante, fără îndoială”
, a explicat Paula Mateus, proprietara unui restaurant.

Nici clienții nu sunt încântați de restricțiile impuse în Lisabona.

„Cred că acest lucru a fost inevitabil din cauza situației pe care o aveam în principal aici, la Lisabona. Este inevitabil, dar poate acest măsuri au fost luate prea târziu. Poate că nu au avut curajul să ia aceste măsuri la momentul potrivit, acum va trebui să plătim mai mult pentru consecințe. Dar să sperăm că e încă la timp”, este de părere Francisco Ferreira, unul dintre clienți.

Poliția portugheză nu a stat pe loc. Ei au controlat șoferii care au trecut prin zona metropolitană a Lisabonei în weekend.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Garda Națională face apel către toți cetățenii să respecte reglementările în vigoare, astfel încât să putem controla și atenua răspândirea pandemiei de COVID-19”, precizează Sabino Santana, căpitan al Gărzii Naționale Republicane.