Poți călători prin intermediul unui tur virtual. Cât plătești dacă vrei să „mergi“ în New York

  • Poți merge într-un loc de basm prin intermediul unui tur virtual
  • Turismul s-a adaptat la pandemie
  • Tururile în Laponia sunt gratuite pentru copii

În pandemie, turismul se adaptează și el cum poate. Ce ai zice de un tur virtual? De exemplu, platforma Airbnb, prin programul Online Experiences, sau compania canadiană Tours By Locals, care te trimite în destinații cum sunt New York sau Viena… dar online.

Dacă vrei să mergi în New York, trebuie să plătești 125 de dolari pentru un tur de 90 de minute. Îți mai poți lua cu tine încă cinci prieteni. Alexandru zice totuși că dorul de ducă îi poate fi alinat doar de o călătorie în sine.

Alexandru Ilie: „Personal nu aș da acești bani pe un tur virtual indiferent de locație. Turismul trebuie să implice toate simțurile, nu doar cel vizual. E tentantă oferta, însă așa cum spuneam mai devreme, o excursie se bazează pe mult mai mult.“

Dragoș Anastasiu este purtătorul de cuvânt al Alianței pentru Turism, dar și antreprenor în domeniu. Nu exclude ideea, însă nu poate să o compare cu turismul real.

Dragoș Anastasiu, purtător de cuvânt Alianță pentru Turism: „Dacă ești într-un grup și zici hai să ne plimbăm o oră prin New York să vedem ce și cum nu mi se pare o idee rea. Ideea de a plăti ceva nu mi se pare de refuzat. Un filmuleț poate să îți deschidă ochii, dar nu poate să țină loc de concediu. Turismul trebuie trăit, trebuie să ai experiență, trebuie să mergi acolo.“