• Din aprilie, 14 chartere către Egipt vor pleca din Craiova.
  • La primul zbor către Egipt, biletele s-au vândut într-o săptămână.
  • În 2020, Aeroportul Internaţional Craiova a pierdut 69% dintre pasageri.

Pofta de vacanță se simte peste tot. 14 curse vor pleca spre Egipt, în perioada aprilie – mai, de pe aeroportul din Craiova. La primul zbor din acest an către staţiunea Sharm El-Sheikh, toate cele 140 de locuri au fost vândute în mai puţin de o săptămână.

Singura condiție pentru a ajunge în Egipt este să ai un test PCR negativ la tine, făcut cu 48 de ore înainte de plecare.

Nuţi Nicola, proprietarul unei agenţii de turism din Craiova: “Am reuşit să suplimentăm locurile pentru Sharm El-Sheikh şi, bineînţeles, să venim şi cu o destinaţie surpriză pentru turiştii craioveni- Hurghada. Hurghada este o destinaţie foarte frumoasă, dar accesibliă pentru toată lumea. Tarifele pornesc de la 420 euro de persoană.”

Preţul unei vacanţe în Sharm El-Sheikh porneşte de la 649 euro, de persoană. Oferta i se pare atrăgătoare Cristinei. Este pasionată de călătorii, dar anul trecut, de teama COVID-ului, şi-a făcut vacanţa în ţară. Acum a cumpărat deja un bilet spre Egipt. 3 ore în avion și apoi se poate bucura de plajă.

Cristina, client: “Vreau să ieşim din monotonia asta şi din regulile foarte stricte de a sta în casă. Oricât am fi de consecvenţi, organismul are nevoie şi de o relaxare şi de o astfel de ieşire . M-am bucurat foarte mult şi am vrut să mă asigur că am două locuri pentru vacanţa mea . Sper ca lucrurile să fie în continuare bine până în perioada respectivă.”

Fiecare cursă charter înseamnă, în medie, un venit de 1600 de euro pentru Aeroportul Internaţional din Craiova. Din cauza pandemiei, anul trecut aproape toate zborurile au fost oprite. Dacă în 2019 numărul pasagerilor a fost 560 de mii, în 2020 nu a trecut de 155 de mii. Acum, din Craiova se mai zboară doar spre şi dinspre Londra.

Sorin Manda, directorul Aeroportului Internaţional Craiova: “Pe lângă destinaţia Egipt, din Craiova, în această vară se va zbura şi către două destinaţii din Turcia. Pe lângă Antalya, cea pe care am avut-o şi în anii trecuţi, anul acesta se va zbura şi spre Bodrum, din iunie şi până în septembrie, cu o frecvenţă de o data pe săptămână fiecare destinaţie.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA