• Primii 150 de turişti, majoritatea pensionari, au plecat în vacanţă spre Grecia şi Albania.
  • Agenţiile de turism au luat măsuri speciale de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.
  • Turiştii care pleacă cu autocarele poartă măşti pe toată durata călătoriei.

Te gândeşti să pleci în vacanţă în străinătate? Să ştii că 150 de turişti au plecat deja. Elena Gligor este unul dintre ei. Ea are 72 de ani şi toată viaţa a lucrat în învăţământ. Îi plac vacanţele la mare, dar preţurile de pe litoralul românesc i se par prea mari aşa că a ales Grecia.

Nerăbdătoare să schimbe aerul, Elenei nu îi mai este teamă că riscă să se îmbolnavească, mai ales că au fost luate măsuri de prevenţie.

Turiştii au urcat în autocare doar după ce s-au dezinfectat şi le-a fost masurată temperatura.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Am plătit de anul trecut şi am aşteptat aşa cu nerăbdare să plecăm, suntem un grup de 24 de pensionari colegi. Colegi, prieteni, ne-am împrietenit, am acumulat prietenii şi pe timpul vacanţelor, ne-am împritenit am ţinut legătura”, spune Elena Gligor.

„Suntem înscrişi de mult şi am fi fost dezamăgiţi total dacă nu s-ar fi ţinut această excursie. Suntem convinşi că totul va fi bine şi o să avem o excursie de vis”, spune o pensionară.

„La fiecare oprire coborâm pe uşa din mijloc şi când ne întoarcem în maşină, urcăm pe uşa din faţă şi ne dezinfectăm mâinile”, explică coordonatoarea grupului.