• Questo este prezentă în 100 de oraşe de pe patru continente.
  • Peste 100.000 de utilizatori au terminat cel putin un quest până acum.
  • Preţuri joc: între 8 şi 20 de euro.

Tu cât de bine îţi cunoşti oraşul? Questo, o aplicaţie pentru mobil, îţi poate fi ghidul turistic ideal. Funcţionează prin GPS şi îţi poate arăta locuri de care nici nu ştiai că există.

Ana-Maria Rus, corespondent Aleph News: „Descarci aplicaţia pe telefon, selectezi oraşul iar apoi îţi alegi un traseu. Eu am optat pentru Iaşul Romantic, un traseu de 4,7 km, o să dureze cam o oră şi jumătate până îl termin. Nu vreau să merg singură, vine cu mine Roxana, prietena mea. Mergem în faţa Palatului Culturii unde trebuie să răspundem la o întrebare ca să putem continua traseul.”

Întrebarea este, ce fiinţă veghează la intrare, chiar deasupra capului?

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Dacă ţi-am arătat Iaşul romantic, să-ţi arăt şi Braşovul bântuit. Uite traseul ales de Alin şi Mara.

Claudiu Petria este unul dintre antreprenorii care a investit în aplicaţie. A colaborat cu localnici, sau a cerut ajutorul companiilor de turism.

Claudiu Petria, co-fondator Questo: „Questo transformă oraşele într-un spaţoiu de joacă. Pe măsură ce rezolvi ghicitori descoperi locuri şi poveştile lor. E gândită aplicaţia pentru turişti, dar şi pentru localnici căci putem să vedem locaţia cu alţi ochi. Avem peste 80 de oraşe în questo şi am observat în pandemie că oamenii nu au mai călătorit în afara ţării lor şi au început să îşi redescopere oraşul lor.”