Ravenna și Comacchio sunt destinații atractive pentru o escapadă liniștită

Muncă, muncă și iar muncă. Dar ce zici de o escapadă? Poate o vacanță în stil Dolce Vita? Veneția este o variantă. Dar dacă nu-ți place aglomerația, atunci Ravenna și Comacchio sunt perfecte pentru tine. Ai timp într-un city break de toamnă să le explorezi.

Ravenna și Comacchio nu sunt doar alternative la Veneția. Sunt destinații care combină istoria culturală și frumusețea naturală într-un mod unic. Turiștii spun că destinația Comacchio este ideală, oferind o experiență similară Veneției, dar într-o variantă mai liniștită și mai puțin aglomerată. Comacchio se remarcă prin canale pitorești și o atmosferă relaxantă. Să nu uităm că este construită pe 13 insulițe și este recunoscută drept capitala anghilei din Europa. În Manifattura dei Marinati poți vedea cum se prepara această delicatesă în trecut. Dacă ești fan al cinematografiei, poate vei fi încântat să afli că Sofia Loren a dorit să filmeze aici în anii 1950.

Ravenna e la fel de pitorească. Ravenna este o destinație plină de artă și istorie. O plimbare pe străzile orașului te poate teleporta înapoi în timp. Să nu uităm că a fost capitala a trei imperii: Roman, Ostrogot și Bizantin. De neratat este Basilica San Vitale, un reper al arhitecturii bizantine, faimoasă pentru mozaicurile strălucitoare, inclusiv cel al împărătesei Teodora.

Exit mobile version