• Alegerile culinare se schimbă în funcție de zona geografică și sezon
  • Merită așteptarea dacă îți place să mergi la sigur când alegi un restaurant

Vara nu e doar pentru plajă și călătorii. Poți să încerci și experiențe culinare noi. Dacă ții cont de câteva reguli simple, prânzul poate fi o experiență de neuitat. Tudor Aposteanu este proprietarul mai multor restaurante și îți recomandă să comanzi produse de sezon și să ții cont de zona geografică în care te afli.

„La Marea Neagră, putem mânca un pește din Marea Neagră, un pește de Dunăre sau preparate light. Este vară. N-aș încerca lucruri noi. Vinete, vinetele sunt bune vara, vinetele românești de grădină, roșiile de asemenea. Trebuie să fim într-adevăr atenți la ceea ce mâncăm pentru că îți poate strica sejurul, mi s-a întâmplat și mie”, povestește Tudor Aposteanu, proprietar de restaurante.

Dacă nu vrei să riști să încerci ceva nou la un restaurant, picnicul poate fi un plan B foarte bun, indiferent că pleci în vacanță sau ai doar un weekend liniștit.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Adina Rusu este nutriționist și îți spune ce poți să alegi pentru prânzul din parc.

„În primul rând, trebuie să nu avem alimente perisabile, ci să ne bazăm pe cele care rezistă mai bine la temperaturile ridicate. Humusul poate să fie o soluție foarte bună la un picnic pentru că este un aliment echilibrat nutrițional care ne oferă și proteină”, precizează nutriționistul.

Chiar dacă este mai greu să alegi un restaurant bun într-un oraș pe care nu-l cunoști, tehnologia îți dă o mână de ajutor. Review-urile altor turiști te pot ajuta să faci alegerea corectă. Chiar dacă asta înseamnă că s-ar putea să stai la coadă.

„Trebuie să avem și răbdare. Și de ce spun răbdare?! Pentru că un restaurant bun va fi plin. Avem tendința de a nu avea răbdare și de a ne așeza la un restaurant care este gol. Nu. Un restaurant care este gol, lângă altul care este plin, nu este indicat să mâncăm la el. Este simplu”, explică Tudor Aposteanu.

Indiferent de locul în care alegi să iei masa, salatele, legumele crude sau peștele rămân variantele cel mai ușor de digerat în sezonul cald.