Refugii montane panoramice, destinate turiștilor și fotografilor, deschise la Cheile Bicazului. FOTO-VIDEO

Sursa: Romsilva

Două refugii montane panoramice vor fi inaugurate în Parcul Național Cheile Bicazului. Acestea au fost construite la mare înălțime și vor servi drept punct de observație.

Reprezentanții Romsilva anunță că noile construcții au un rol triplu, de puncte de belvedere, cabină pentru pasionații de fotografii și refugiu montan.

„O veste bună pentru iubitorii de drumeții în natură! O parte din frumusețile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș vor putea fi admirate din două refugii montane panoramice moderne, construite în cadrul unui parteneriat între Asociația Gyilkosto Adventure din Gheorgheni, Serviciul Salvamont Salvaspeo Harghita, Consiliul Județean Harghita și administrația Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Cele două puncte de belvedere se află la altitudini de peste o mie de metri, la Piatra Poienii și muntele Ucigaș, sunt construite din lemn și aluminiu și au fost amplasate la capătul unor trasee turistice. Refugiile vor fi deschise publicului începând cu 25 iulie, după finalizarea întregii infrastructuri turistice.

Turiștii vor putea admira din cele două puncte de belvedere Cheile Bicazului, Piatra Altarului, Suhardul Mic și zona Lacului Roșu, până la creasta muntelui Hășmaș.