Zanzibar este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Printre cele mai cunoscute obiective turistice de pe insulă este restaurantul The Rock. Amplasarea lui atipică, pe o bucată de stâncă în ocean, îl face deosebit. La reflux mergi pe jos până acolo, dar când vine fluxul… mai poți ajunge doar cu barca.

Povestea restaurantului a început în urmă cu 12 ani, când patronii localului, trei italieni, au pus ochii pe acest loc. Reddy del Verme a renunțat în urmă cu doi ani și jumătate la restaurantul lui din Italia și s-a mutat cu familia în Zanzibar.

Au văzut locul acesta, pe atunci era un mic adăpost pentru pescari. A fost construit de englezi, un dar pentru localnici. Proprietarii sunt 14 familii din acest sat, Michamwi. Au făcut o întelegere cu oamenii și au închiriat The Rock. Poți închiria ceva pentru 33, 66 sau 99 de ani”, a povestit Reddy Del Verme, manager The Rock.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Nu doar locația este excepțională, ci și mâncarea. Ce-i drept, prețurile sunt mai piperate. Plătești pentru o porție de mâncare de la 20 de dolari în sus. Reddy îți spune cum s-a organizat.

„Este un restaurant italian cu paste de casă, desert de casă. Managementul nostru este din Italia. Cheful, Michele, este din Bologna. Capacitatea restaurantului este de 60-65 de persoane”, explică managerul restaurantului.

Prezentatoarea Aleph News, Ana Maria Rus, a vizitat localul și spune că The Rock este unul dintre cele mai aglomerate locuri de pe insulă.

„The Rock este deschis de la 12.00 până la 20.00. Dacă vrei să bei ceva, sigur găsești loc. Dar dacă dorești să și mănânci trebuie să-ți faci programare din timp”, spune Ana Maria Rus.

Dacă nu te-am impresionat, îți mai dau câteva opțiuni. În Maldive poți lua cina într-un restaurant subacvatic. Dacă îți place răcoarea, în Portugalia, poți mânca într-o peșteră. Iar în Bandung, Indonesia, găsești un restaurant în formă de barcă, lângă un lac.